2024-10-09
2044 浏览
高质西餐同朋友庆祝生日去咗airside试新野,餐厅装修都好靓,配埋朋友声称嘅呼吸灯(?)慢慢一时光一时暗,好有feel😆成个Menu都好吸引,尤其是前菜,真系有选择困难症🙈Chef's cuts芝士冻肉拼盘$168四款唔同嘅冻肉,再加上3款芝士,配埋橄榄同埋多士,唔错唔错 黑松露芝士薯条 $88非常之钟意食薯条嘅,我去到餐厅见到前菜有薯条基本上都会嗌,仲要系黑松露,正呀! 好香好味手切生牛肉配黑蒜蛋黄酱、多士 $178大推!生牛肉配上佢呢个酱令到味道上再提升,多士亦都非常之脆同本身都有少少味,两者加埋一齐食好正!慢煮黑豚斧头扒配苹果青酱、酸忌廉薯仔 $268呢个黑豚斧头扒煮得好腍,一啲都唔会有猪扒好硬嘅感觉,切开仲有淡淡嘅粉红色,系食过数一数二嘅斧头猪,配埋个果酱好清新北海道带子海胆酱墨汁意大利面$198一嚟到见到呢碟真系好啱打卡用,有三大粒带子,仲有一堆三文鱼籽,个海胆酱都好好味,一啲都唔会腥柠檬柚子挞配白朱古力同云呢拿雪糕$85以甜品作为一餐嘅句号真系好满足,知道我哋系安排庆祝生日,虽然冇得手写Happy birthday喺碟,但系店家有生日牌以供选未择,大约有10款可以拣,呢一
成个Menu都好吸引,尤其是前菜,真系有选择困难症🙈
Chef's cuts芝士冻肉拼盘$168
四款唔同嘅冻肉,再加上3款芝士,配埋橄榄同埋多士,唔错唔错
黑松露芝士薯条 $88
手切生牛肉配黑蒜蛋黄酱、多士 $178
慢煮黑豚斧头扒配苹果青酱、酸忌廉薯仔 $268
北海道带子海胆酱墨汁意大利面$198
柠檬柚子挞配白朱古力同云呢拿雪糕$85
以甜品作为一餐嘅句号真系好满足,知道我哋系安排庆祝生日,虽然冇得手写Happy birthday喺碟,但系店家有生日牌以供选未择,大约有10款可以拣,呢一个服务真系好贴心
呢间餐厅真系诚意推介,不久嘅将来应该都会再次嚟!
Chef’s Cuts Restaurant & Bakery (九龙城)
九龙城启德协调道2号AIRSIDE 2楼L201号舖