2022-05-04 408 浏览
呢一间西班牙菜已经开咗好多年,之前都有食过觉得唔错,而且午市价钱都唔算贵,可以嗌啲tapas同朋友share都几抵食😛当日前菜有三份👌🏻第一份鲜蕃茄蓉焗法包,茄蓉仲捞咗啲酸洋葱蒜蓉几香🍅沙律汁系佢哋自家捞嘅,有啲青柠、红果醋、橄榄油嘅味,感觉几清新🥒南瓜汤超浓郁,好幼滑而且啖啖南瓜味,捞埋面头啲忌廉超正😋炸黑毛猪火腿球层炸皮好酥脆,入面有啲黑毛猪腿粒再打咗啲忌廉落去🤩食到一粒粒洋葱薯仔,薯蓉好滑身😍上黑毛猪火腿拼盘个时,店员会逐款火腿介绍翻畀客人,会明显食得出每一种肠同火腿有啲系烟熏重啲,有啲相对油香味重啲,不过自己就唔系呢方面嘅专家😂食落觉有都唔错嘅🤪脆皮猪腩肉配蛋黄酱喺呢度嘅招牌菜之一🐷脆皮真系烤得好焦香😍而且猪腩肉够晒肥美,有外脆内嫩嘅感觉😝至于个西班牙炒饭就相对一般,青口好鲜甜,食落去个饭都有唔少海鲜,有啲蚬肉、鱿鱼、虾,但就相对削一啲,饭本身就比较湿黐埋一旧旧,呢个就相对普通🤭我哋枱仲嗌左三个奄列🤣个西班牙奄列系有蛋洋葱薯仔再加唔同嘅馅料组成,加咗蘑菇𠮶个蘑菇味都算重,蟹肉𠮶个仲啖啖蟹添😋几钟意佢保留到奄列中间仲系流心嘅效果🤪最后加埋churros with Nutella🤪

南瓜汤超浓郁,好幼滑而且啖啖南瓜味,捞埋面头啲忌廉超正😋

我哋枱仲嗌左三个奄列🤣

最后加埋churros with Nutella🤪玉桂味唔算好重,炸得好香口热辣辣所以都好好食😚

好欣赏呢一间店员服务态度好好,而且好殷勤,好积极比提议比客人,亦都好关心客人嘅需要,所以呢间都会回访🙌🏻