2019-10-04 182 浏览
今日食饭冇乜灵感,就约咗朋友系尖沙咀等,见到面再谂食啲乜。😌集合后我就建议去Mira Mall望下有咩餐厅拣,因为一向Mira Mall嘅餐厅俾我嘅感觉都系水准几好。大家都想试下越南野,所以就去咗系UG嘅Madam Saigon, 餐厅外面经常有Mini Music Concert,钟意听住音乐食饭嘅朋友仔可以嚟撞下彩。🤣头炮系咖哩软壳蟹,沾上咖哩汁嘅软壳蟹十分惹味,份量啱啱好。冬荫公系我最爱😍,今次都唔例外,叫咗冬荫公海鲜汤金边粉,有得食又有得饮,而且味道正宗足料。见啲海鲜咁有鲜味,朋友提议追加椰青香茅蚬汤,果然冇令我地失望,啲砚大大粒又新鲜冇沙,个汤清得黎又唔会太淡。🤭仲有马拉盏肉松扎肉炒饭,卖相唔算吸引,不过食落都唔错,至于马拉盏通菜就普普通通。整体上,价钱比一般越南菜略贵,不过食物质素颇高,人均二百左右。😋

2019-08-23