2019-05-05 134 浏览
老友相聚梗系要打边边, 今次唔食量食吓质, 所以选了呢间禾牛荟。环境火㶽店分两层, 每层面积不算十分大, 但空间十足, 每枱保持相当距离, 有十人八人大枱有房, 我地就坐4 人卡位。呢度出名枱枱有电视, 但我地都系倾计多无乜点睇到。食物呢度全部都要分开点逐样计, highlight 部份火锅料如下汤底- 御膳宫庭海中宝, 个汤好足料, 有海参瑶柱花胶猪肚等, 就咁饮都好好饮, 打到最尾都不太油老友鬼鬼- 成旧都好脆又唔油益手切肥牛颈脊肉- 手切鲜牛肉系正啲, 黎呢度一定要食~自家制鹅肝虾丸- 外弹内软口感好得意, 手打虾肉同鹅肝味又ok 夹㖞白鳝片- 打边边好少食鳝, 有惊喜枱枱有电视几好食的老友鬼鬼, 成旧都好脆御膳宫庭海中宝原本好似平平无奇, 但其实内有干坤, 师父将一大堆海味让左入个猪肚度, 有海参瑶柱花胶等, 仲即场开肚比你睇黑毛猪肉手切肥牛颈脊肉鹅肝虾丸鹅肝让左入去墨丸里面白鳝片

食物
老友鬼鬼- 成旧都好脆又唔油益
手切肥牛颈脊肉- 手切鲜牛肉系正啲, 黎呢度一定要食~
白鳝片- 打边边好少食鳝, 有惊喜

枱枱有电视

老友鬼鬼

几好食的老友鬼鬼, 成旧都好脆

黑毛猪肉

鹅肝虾丸