2023-01-29
今日中午嚟到方叔叔重庆老火锅嘅中环分店,餐厅嘅座位够晒阔落,我都系中午时间第一次你,你比起夜晚,餐厅明显阔落好多。我就要咗芫荽皮蛋汤同麻辣烫上平,芫荽皮蛋嘅芫荽味突出,仲有唔少皮蛋添。冬菇够晒弹牙,有好香嘅菇味,够晒特别。芽菜生菜嘅份量都好多,入口清甜爽口,仲好翠绿添。晨洲生蚝生蚝入口好嫩滑,仲有香浓嘅蚝香味,蚝够大只同厚身,好正呀。嫩牛肉呢个嘅份量虽然唔多,但牛肉入口非常之滑,牛肉味亦都够晒突出,所以真系好有特色。手打香菜牛肉滑依个牛肉滑嘅卖相好精美,份量又够多,牛肉同香菜嘅比例啱啱好,每一啖都食到好香嘅香菜味。整体来讲,呢间火锅店真系好有特色,钟意食辣嘅可以食辣味汤底,唔啱食辣嘅嘢都可以叫返普通汤底。#中环美食 #中环好去处 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去处#打卡#吃货#美食日记#香港美食#美食推荐#相机食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#
冬菇
够晒弹牙,有好香嘅菇味,够晒特别。
芽菜
生菜嘅份量都好多,入口清甜爽口,仲好翠绿添。
晨洲生蚝
生蚝入口好嫩滑,仲有香浓嘅蚝香味,蚝够大只同厚身,好正呀。
嫩牛肉
手打香菜牛肉滑
#中环美食 #中环好去处 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去处#打卡#吃货#美食日记#香港美食#美食推荐#相机食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相机食先#香港#吃货#photooftheday