2025-02-20
放假同朋友最好紧系食下行下,今次我地拣左去旺角,呢间筑间幸福锅物系台湾一年锁售有900万锅的火锅物牌,咁架势紧系好想去试下。仲要佢海外首店系系香港开,点都一定要试一试。入到去见到餐牌套餐包左汤底、主食、任选33款食物自助吧、饮品、甜品任食100分钟。都系$165起,呢个价钱去边到揾,我仲见到佢平日主食、自助吧都只系$88起任食100分钟。首先入到去我觉得个环境好舒服,我觉得食放题最重要最重要嘅系点餐一定要方便,而且要快,呢间餐厅绝对系做到,今次我哋试咗五款牛,基本上每一款都好好食,熟成牛五花、美国版腱牛,美国熟成霜降牛、澳洲黑毛霜降牛、冷藏手切温体牛,真系好味而且牛味香浓。至于汤底我哋拣咗一个老火淬浓鸡汤同埋镇店招牌石头汤,呢两款果然系招牌汤底,个汤底令到啲牛肉同埋所有配料都非常配合。