2025-01-13
咁耐以嚟,屯门黄金海岸俾我嘅印象就系喺电影上嘅画面,好少入嚟,但今次入嚟酒店住两晚,喺黄金海岸商场俾我品尝到高质嘅用餐经验,厨师嘅手势,殷勤嘅招待(全部超friendly ,乜都讲得,毫无架子),真系令我惊喜无比。今日试咗两个一人前$498/$888,两个一人前对比其实相差唔大,但系因为朋友比较细食所以今次先初尝各一嘅一人前,但过咗今晚后令我一定要回头试埋$2888嘅二人前😍!头盘唔讲太多,直入主题!北海道帆立贝配上自家制枝豆酱🥰熟成度刚刚好,唔会太熟,Kuruma Prawn撘上海鲜酱及南非鲍鱼配罗勒酱再加上配菜瞬间变成一件艺术品,最开心就系所用嘅酱汁系全部自己调教🤤🤤🤤🤤好惹味丫!之后鹅肝加埋个日本甜薯,一齐放入口完全唔觉得肥腻😚😚,最后十胜和牛薄烧!乜都唔驶讲(愈生愈好食)!健师傅老手真系老手,有料到👨🏼🍳👍🏻👍🏻!最后唔够喉都要追加埋刺身拼盘,高质素🤤🤤😍😍🍣🍣!食饭钱真系唔好悭!抵俾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💯!食完餐靓饭一定要出去佢哋个户外吧饮多几杯先够!个吧佬够哂风趣幽默😆😆啲Cocktail好有特色!(行过唔食饭都一定要饮杯,石头哥话😂😂呢度个日落真系沟死女🤣)好餐厅一定要
好餐厅一定要支持!香港最需要呢啲!😎😎😎
加油Hakata!