2025-01-21
秋田铁板烧喺尖沙咀已经开业多年,依然人气十足,绝对系高质食材同优雅气氛嘅保证~适合庆祝同特别场合!🎉 今次朋友生日,专程试咗佢哋嘅二人前套餐,真系大满足~✨❀——❀——❀— 𝓦𝓮 𝓸𝓻𝓭𝓮𝓻𝓮𝓭 —❀——❀——❀秋田二人前套餐厨师喺铁板烧开始前仲专程俾我哋睇食材,啲龙虾 🦞 同鲍鱼仲系活生生嘅,真材实料!😲1️⃣ 季节沙律开场菜清新爽口~🥗2️⃣ 鱼籽鹅肝蒸蛋蒸蛋滑溜,鱼籽增添咗咸香味,配埋鹅肝粒,层次感丰富🍮3️⃣ 鲜活时令龙虾龙虾啖啖肉鲜嫩弹牙,肉质鲜味十足,仲要用埋龙虾膏制成嘅酱汁,鲜味提升左唔小,真系超正🦞✨4️⃣ 原只鲜活南非鲍鱼口感柔中带爽,鲜味浓郁🐚5️⃣ 带子带子肉厚而鲜甜,煎得金黄香脆👍6️⃣ 香煎顶级鹅肝铁板煎香嘅效果令鹅肝味道更加浓郁,配埋蒜蓉包一齐食,减小油腻感7️⃣ 鹿児岛霜降和牛薄焼巻 & 厚焼薄焼巻:和牛肉片包住蒜片,香口又惹味厚焼:牛肉既油脂味浓厚,入口即化8️⃣ 秋田炒饭 & 炒野菜炒饭粒粒分明,可以配埋炒野菜一齐食🍚9️⃣ 龙虾清汤用龙虾壳煲制成嘅汤,清甜鲜美 🍲🔟 甜品甜品系用铁板即制嘅铜锣烧,质感柔软,配埋雪糕食,非常满足~🍨
秋田二人前套餐
厨师喺铁板烧开始前仲专程俾我哋睇食材,啲龙虾 🦞 同鲍鱼仲系活生生嘅,真材实料!😲 1️⃣ 季节沙律
开场菜清新爽口~🥗
2️⃣ 鱼籽鹅肝蒸蛋
蒸蛋滑溜,鱼籽增添咗咸香味,配埋鹅肝粒,层次感丰富🍮 3️⃣ 鲜活时令龙虾
龙虾啖啖肉鲜嫩弹牙,肉质鲜味十足,仲要用埋龙虾膏制成嘅酱汁,鲜味提升左唔小,真系超正🦞✨ 4️⃣ 原只鲜活南非鲍鱼
口感柔中带爽,鲜味浓郁🐚 5️⃣ 带子
带子肉厚而鲜甜,煎得金黄香脆👍 6️⃣ 香煎顶级鹅肝
铁板煎香嘅效果令鹅肝味道更加浓郁,配埋蒜蓉包一齐食,减小油腻感 7️⃣ 鹿児岛霜降和牛薄焼巻 & 厚焼
薄焼巻:和牛肉片包住蒜片,香口又惹味
厚焼:牛肉既油脂味浓厚,入口即化 8️⃣ 秋田炒饭 & 炒野菜
炒饭粒粒分明,可以配埋炒野菜一齐食🍚 9️⃣ 龙虾清汤
用龙虾壳煲制成嘅汤,清甜鲜美 🍲
🔟 甜品