2021-05-04 276 浏览
临近生日,就想去食返餐好嘅日本餐厅,于是就去左食一直想试好耐嘅铁板烧🤩🤩叫左一个set lunch: 前菜有明太子&沙律,沙律加左啲酸酸甜甜嘅汁,几开胃👍🏻然后就系时令刺身,一共有五款,而且刺身非常之新鲜🤤❣️之后就轮到铁板烧嘅环节啦🤩首先,师傅将银鳕鱼嘅皮同肉分开,🐟肉加左少少嘅调味,煎到金黄色,然后放上碟上面,再将块鱼皮煎到脆卜卜,放上鱼肉上面,令到成碟银鳕鱼个卖相好靓👍🏻之后就到铁板烧活南非鲍鱼,放上铁板煎𠮶阵见到佢仲郁紧,证明系好新鲜!😋师傅只系加咗少量嘅调味已经令到鲍鱼嘅肉汁好丰富❣️跟住系铁板烧波士顿龙虾,龙虾超级大只,又新鲜,烧𠮶阵仲见到佢郁,至于味道方面,佢肉汁鲜甜,啖啖肉👍🏻推荐大家一定要去试!然后就到烧牛肉,师傅会因应大家嘅口味,而放不同份量嘅蒜、葱等。我叫左5成熟,师傅煎得块牛肉熟度啱啱好,好好食!😋🤤之后仲有龙虾汤、菜、同埋炒饭,所以呢个set真系好抵!👍🏻包咁多野!仲要全部都好高质!份量又多~👍🏻到最后就系甜品啦~系红豆牛乳布甸,有好浓郁嘅牛奶味。整体来讲,我对间餐厅嘅环境同气氛都十分之满意👍🏻如果大家庆祝生日/ 纪念日,都不妨嚟呢间餐厅,食返餐好食嘅铁板烧😍!

然后就系时令刺身,一共有五款,而且刺身非常之新鲜🤤❣️

之后就轮到铁板烧嘅环节啦🤩

到最后就系甜品啦~系红豆牛乳布甸,有好浓郁嘅牛奶味。

• 银鳕鱼
  • 炒饭