2023-11-11
好难得星期五晚冇订枱walk in都有位🥹好好彩地坐左最后一张二人枱几个月冇黎食过,发现多左秋冬推介menu,厨师推介亦有新菜式,即刻试一试佢姜葱爆汕尾生蚝煲 $238- 非常有惊喜!姜葱好香,调味恰到好处,带岀生蚝鲜味,咬落去好juicy好多汁!一煲仲要有6大只生蚝,性价比极高龙虾窝饭 $388- 用原只鲜龙虾即整,饭粒完全吸收晒龙虾汁精华,非常惹味,有d似西式risotto,但又唔会太黏太济!龙虾份量好足,几乎仲多过饭,睇住侍应由鱼池新鲜捞岀黎另外我地仲叫左椒盐粟米鲜鱿同沙翁,但呢d之前已影过相唔再post了呢间隐世中菜馆真系每次食每次都有新惊喜!期待下一次再试其他新菜式本日推介每次星期五晚&weekend都好full😅如无提前订枱嘅话真系要碰下运气
姜葱爆汕尾生蚝煲 $238
龙虾窝饭 $388