餐厅: Fat Belly Butcher & Gin House
资讯:

2021-01-05 9503 浏览
朋友介绍我大埔有间饮Gin食扒专门店,难得过开呢边,一于去试下果然系隐世餐厅,佢个门口都有别于平时既门口,系一个铁既大闸,真系行过左都唔知😆一入到去已经有d烟雾弥漫同闻到浓浓既烤肉味,好想食肉呀🤤系肉柜拣左想要既肉,会再按g计算价钱的,另外仲有多款Gin可供选择Mixed Race 呢杯系有Earl grey Infused Gin,Earl grey 味我就唔系好饮到,反而饮到药草同药材既味道,相信系加左vermouth,微微酒味好易入口Happy Ending (V)好似饮紧芝士奶盖咁,面层厚厚既cream cheese form咸咸香香,混入蓝莓,酸酸甜甜几好味One Night in Bangkok呢杯好香香茅既味道,好清新,完全饮唔到酒味Classic Bake Onion Soup好正宗法式洋葱汤既味道,洋葱焦糖化后令到成个汤都好甜,好浓郁US Black Angus Prime Rib eye 拣左Bearnaise 汁,牛油蛋黄酱,个酱系非常浓郁既味道,但我习惯食牛扒既原汁原味,呢块牛扒够晒靓,唔洗汁都已经好好食,Medium rare拿捏得好好,好香炭烧味,肉质好腍,

一入到去已经有d烟雾弥漫同闻到浓浓既烤肉味,好想食肉呀🤤

Mixed Race

Happy Ending (V)

One Night in Bangkok
呢杯好香香茅既味道,好清新,完全饮唔到酒味

US Black Angus Prime Rib eye
拣左Bearnaise 汁,牛油蛋黄酱,个酱系非常浓郁既味道,但我习惯食牛扒既原汁原味,呢块牛扒够晒靓,唔洗汁都已经好好食,Medium rare拿捏得好好,好香炭烧味,肉质好腍,好出色
US Black Angus Prime Rib eye

US Black Angus Prime Porterhouse
T骨扒系有两款肉质,一边系tenderloin, 一边系stripe steak,配以Red wine beef jus
Tenderloin 肉质真系无得输,肉味浓郁又嫩,stripe steak都好食,但相对就瘦d, 有咬口d,一款扒可以试到两个部位,好开心呀

US Berkshire Pork Chop
除左牛扒,猪扒都烧得好好,叫左well done但肉质都仲好juicy, 个green peppercorn 汁几特别,无平时既黑椒汁咁呛
US Berkshire Pork Chop

真系要赞扬下呢度既待应,对全部肉类都非常熟悉,仲详尽解释卑我地听,好informative, 不过因为食得太开心,完全忘记左用餐时间只得2小时,闲日都好多人等位,所以叫唔切甜品,有少少美中不足啰😝