2023-09-20
高质隐世Restaurant & Bar🍻Chill住食🧁英式三层架Tea Set🥂House FiftyEight (观塘)今次同朋友嚟到观塘区,哩边出名多野食🥳我地专程嚟到哩度品尝👭港女必食既英式三层架Tea Set☕️ 一于去叹吓~🤩原价$488/2人份,而家$368就可享用‼️一于分享俾大家🤗哩间Restaurant & Bar🍻环境劲chill,一入到嚟空间感十足,地方好寛阔,有桌球枱🎱、飞镖机🎯,仲有型格Bar枱,可以睇住bartender调酒🍸餐厅仲播放愉悦既音乐,劲chill😆放工过嚟饮番杯都好正~✨Classic British Afternoon Tea🍰 $368。英式松饼(两件)配果酱(两樽)英式松饼好大个,外脆内松化,烤得金黄既外皮好靓,配上cream cheese 同士多啤梨果酱,味道好夹,酸酸甜甜带芝士咸香😋。日式抹茶麻薯泡芙(两件)哩个超好食🤤外层系脆皮抹茶朱古力,配上软糯既麻薯,中间仲有忌廉,一口咬落去超满足😝。芒果椰汁布甸(两件)🍮芒果同椰汁配搭得好好,充满夏日既气式,满满既鲜芒果酱,椰汁味好香浓,仲好滑溜🤭。士多啤梨蛋糕(两件)🍰4层既士多啤梨蛋糕外型
Chill住食🧁英式三层架Tea Set
🥂House FiftyEight (观塘)
。英式松饼(两件)配果酱(两樽)
。日式抹茶麻薯泡芙(两件)
。芒果椰汁布甸(两件)🍮
。士多啤梨蛋糕(两件)🍰
4层既士多啤梨蛋糕外型好精美,满满少女心,上层仲有朱古力脆片作装饰🤗士多啤梨味好香,满满既忌廉,好满足🤭
。是日甜品(两件)
每日都唔同,今次我地食既系🍑白桃慕司啫喱蛋糕,以海绵蛋糕做底,淡淡桃味好香甜,配上忌廉好滑🤗
。烟三文鱼配黑鱼籽(两件)
黑鱼籽味道超香浓,好鲜美,配上烟三文鱼花,好鲜味,咸咸香香~底层仲配上青瓜片同方包,青爽又唔会腻,增加口感,一啖食落口,劲满足😍
。风干火腿配哈密瓜(两件)🍈
3个小哈密瓜波波好香甜,面头仲有食用花瓣好靓,配上咸香鲜美既风干火腿,一直都系开胃前菜既绝配😍
。熟蛋沙律三文治(两件)🥪
黑松露味超香浓,整个口腔都系黑松露味😍面包系金黄色的配上食用花好精美,中间既熟蛋超香滑,食完一件仲想食多件🤣
。牛油酥皮馅饼(两件)
金黄色既酥皮馅饼烤得好香,牛油配上芝士,咸香咸香,外酥内软糯😋
🍹Teaset仲会配两杯饮品~
冻柠茶+冻柠水
饮品都系糖水另上,柠檬片好足够😋柠茶茶底香浓,配上彩色饮筒,充满派对气氛,好欢乐🥳🎉
食物✨✨✨✨
环境✨✨✨✨✨
卫生✨✨✨✨✨
价钱✨✨✨✨✨
🏠 House FiftyEight (观塘)
观塘骏业街58号电讯数码大楼4楼