2021-04-16 1700 浏览
朋友介绍下,book左呢间酒店内嘅西餐。星期日lunch 其实系12:00-3:00不过我太眼瞓,1点先去到😹一去到,已经被传统英式装修吸引,简约而奢华,深啡色系,配上昏黄灯光。呢度算系隐世,所以唔多人,静静地,几舒服。不过好似无景观(因在地库)当日天气凉凉地,杯水暖既,服务好贴心。正当我地想一支箭咁去攞野食,男服务员就咁啱出现,并问我哋想拣边样。头盘有risotto, pasta,pizza拣,开头老公话拣pizza,但男服务员好好,提醒我地唔驶拣pizza啦,出面任你攞。而main dish 有鱼、鸡、羊、素食拣。我拣左春鸡,老公拣羊扒。咁落完单我地就去自助区攞野食。虽然款式唔多,但摆盘好吸引,全西式,好有外国风。朋友话面包好正,但我地太饱了,无试到(亦无影相)冻海鲜有小龙虾、青口、螺、虾、长脚蟹、龙虾拑。热食有pizza、龙虾汤⋯⋯等💋蜜瓜好食,好甜💋几款唔同款ham,几好食💋蕃茄水牛芝士,正常💋火箭菜,正常💋南瓜汤,正常💋长脚蟹好多汁,有点咸,但好食既💋龙虾拑算大只,好实净,食起上黎有啲困难,算有鲜味弹牙💋烟三文鱼,好味💋即开生蚝,我平时唔食既,因为怕腥。但呢个老公试左话唔鯹,
朋友介绍下,book左呢间酒店内嘅西餐。

星期日lunch 其实系12:00-3:00
不过我太眼瞓,1点先去到😹

当日天气凉凉地,杯水暖既,服务好贴心。

朋友话面包好正,但我地太饱了,无试到(亦无影相)

冻海鲜有小龙虾、青口、螺、虾、长脚蟹、龙虾拑。

热食有pizza、龙虾汤⋯⋯等

💋蜜瓜好食,好甜
💋几款唔同款ham,几好食
💋蕃茄水牛芝士,正常
💋火箭菜,正常
💋南瓜汤,正常

💋长脚蟹好多汁,有点咸,但好食既
💋龙虾拑算大只,好实净,食起上黎有啲困难,算有鲜味弹牙
💋烟三文鱼,好味

💋即开生蚝,我平时唔食既,因为怕腥。但呢个老公试左话唔鯹,我试左果然鲜,有少少海水味,唔算饱满creamy,而是偏爽口。但6只有2只有蚝壳碎。

💋pizza (无影相)薄批,够热够脆,同系出面意大利餐厅食到一样水准,绝对唔会因为任食而降低质素。

食左一个钟,期待已久既热食终于到!

💋蕃茄海鲜意大利饭,超好食,又好够热

💋意大利云吞伴野菌汁, 入面有好多肉。点解个汁可以咁好食架!?我即时飞左去意大利咁🤯唔够喉,好想再食😭😭😭😭😭

💋羊扒,摆盘好靓,半熟,生熟程度啱啱好。

春鸡,好入味,几好食。

甜品区,我攞野既时候,有几个女人话「哗!点解今日咁多款既!?乜都有!痴左线!」

💋tiramisu ,偏甜,cream太多,咖啡太少,只浸到少少蛋糕,而且无酒味。隔离帝苑好食d。

💋朱古力蛋糕,几好。

💋蛋tart? 正常。

仲有haagen Dazs 雪糕任食(云呢拿、士多啤梨,比利时朱古力)

❗️❗️另外,2:30 会收起自助区大部分野食。

最后每人包一杯野饮。

总评: 食物质素很好,人客不多。建议12点到达,否则有d赶。服务很好,很殷勤很亲切。

回本位:生蚝,长脚蟹,烟三文鱼,ham,芝士,热食主菜头盘(意大利云吞)

2021-04-11