餐厅: The 5B Private Corner
资讯:

2019-04-24 2496 浏览
今日约咗朋友一早就黎到呢间好特别餐厅地点位于荃湾柴湾角街铨通工厦内5B楼层(离西铁站约5min)当日我们未开门已经到左,但眼看到了营业时间还未有正式开门,就想入去查问一下,点知因未放好餐具等等....便被人叫了出门外等候过了一会,终于比我们入去了,入到去坐番我地经常坐既坐位,再细看番环境,环境十分阔落,坐得很舒适,而5B设计以木色为主调,看得出他们每一处的角落都下了一番工夫(仲有一些小动物公仔,十分可爱)而店内提供不少玩乐设施如波子棋,啤牌,苹果棋等等想静点仲有一些杂志书籍可供细阅黎到5B真系可以玩足成日都可以(当然唔好净系系度玩,人地都要做生意嫁,叫下小食都要啦)假日都会有不少套餐可供选择如All Day ,杂菌意,汉堡,烤多士,肉眼连沙律都有添,紧有款岩你食今日跟朋友点了,黑毛猪及香草烤鸡香煎慢煮西班牙黑毛猪配自家制苹果酱 - $128可能因为慢煮既关系,黑毛猪切开肉质还好嫩口,虽然有小小位置会较肥,但可能咁既关系令肉质更香5B - 仲有佢既自家制苹果酱及芥末子酱但本人真系比较爱甜味,又唔想浪费,所以都会叫佢要埋苹果酱就可以啦苹果酱食落清新香甜,配以黑毛猪一起吃有真系无懈可击法式香

而店内提供不少玩乐设施如波子棋,啤牌,苹果棋等等

想静点仲有一些杂志书籍可供细阅

假日都会有不少套餐可供选择如
All Day ,杂菌意,汉堡,烤多士,肉眼
连沙律都有添,紧有款岩你食

今日跟朋友点了,黑毛猪及香草烤鸡

香煎慢煮西班牙黑毛猪配自家制苹果酱 - $128

5B - 仲有佢既自家制苹果酱及芥末子酱

苹果酱食落清新香甜,配以黑毛猪一起吃有真系无懈可击

香煎慢煮西班牙黑毛猪配自家制苹果酱

法式香草烤鸡 - $138

法式烤鸡出来色泽金黄,皮薄而脆,切开仲即时流出肉汁,鸡肉都非常嫩滑,闻落香味扑鼻,食落亦很入味,真的色香味俱全,真系好有惊喜(不过制作需时预番时间呀)

法式香草烤鸡
香煎慢煮西班牙黑毛猪配自家制苹果酱