2023-04-03
期待左好耐成日话要黎屯门呢间以乌冬同咖啡为概念既小店,第一次黎到店员好用心介绍佢地既menu提供左好多佢地餐厅既食物同咖啡之间资讯比我地,我觉得呢方面都好贴心同好欣赏。当日下午去铺头表示目前供应天 (黑蒜油鸡鱼介汤) 同海 (虾头龙虾鱼介汤) 偏好小辣 及 追加左2款甜品 (巴斯克及昭和风硬布丁)上枱既第一下闻到有桂花香气(?) 觉得好浓郁既汤底、已经忍唔住要快D食。自家手工乌冬弹牙、海带都好吸汤油好入味佢地有自家出既辣椒酱、平日钟意食辣但唔知佢地系去到咩程度叫个小辣会好D、能提升汤底既鲜味,同埋提鲜作用刚刚好海果方面、想讲鸡胸完全唔系真鸡胸!!! 竟然做到好滑既口感真系好难觉得系鸡胸黎,店员都用心介绍佢地点样去制造,其实真系令人无食净既感觉、汤都饮埋同时都特意拣左佢地既COLD BREW试、不过我已经唔系好记得豆系黎自边到,我觉得饮落去入口唔算太酸带有果香、店员同我地讲 一啖汤后一啖咖啡会有意外既口感发生,觉得真系一种好特别既体验。个人认为同海既汤底比较夹、会有淡淡既味道变化、好特别昭和风硬布丁蛋味浓郁味香甜、质感扎实、滑溜溜口感巴斯克我印象中系食到淡淡既酒味(?) 唔会太甜刚刚好、
自家手工乌冬弹牙、海带都好吸汤油好入味
个人认为同海既汤底比较夹、会有淡淡既味道变化、好特别
昭和风硬布丁
蛋味浓郁味香甜、质感扎实、滑溜溜口感
巴斯克
我印象中系食到淡淡既酒味(?) 唔会太甜刚刚好、口感好够硬