2025-01-26 0 浏览
𝙷𝚞𝚝𝚘𝚗𝚐🏮已经系第二次黎呢间食!一样咁钟意😝今次拣左食𝚍𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 一早就预订左半只片皮鸭🦆🦆但系突然想食一只,好彩都安排到💖麻辣虾🦐 $𝟺𝟷𝟾有𝟼大只!完全无雪味,食落去劲弹弹🤤🤤但真系偏辣,食吾到辣既可以拣番另一种味既,因为佢都有𝟺种吾同煮法既虾虾黑毛猪叉烧🐷 $𝟹𝟿𝟾一份足足有10旧,劲香!咬落去好松!但系如果吾咁厚会再好食啲😂😂蟹肉海鲜酸辣羹🥣 $𝟷𝟻𝟾呢个完全系叫比爸爸的😂😂成家得佢一个钟意食🫢超足料!!酸味辣味都好够!爸爸食到😋😋😋😋蟹肉羹🦀 $𝟸𝟾𝟾对于吾食酸辣既我,就试下佢个蟹肉羹,成碗都系蟹肉,真系啖啖都蟹肉,劲足料!超超超钟意呢个!大家都抢住饮火焰胡椒片皮鸭 🦆 $𝟷𝟷𝟿𝟼 𝚏𝚘𝚛 𝚠𝚑𝚘𝚕𝚎 会系你面前点火,再烧一烧佢!片皮鸭爱好者必食!肉质吾会好干身,口感不错,但包肉果块包包就差啲,有点儿厚左小小金蒜汁烧安格斯牛柳🐮 $𝟺𝟼𝟾蒜汁好香,啲肉腌到好嫩好入味,好腍😋啲三色椒就梗系留番比两老🫢青花椒鳕鱼🐟 $𝟻𝟾𝟾吾好睇佢好多青花椒系面就以为佢好辣!一啲都吾辣伽,最后呢个系小朋友最钟意食,但都系拣左啲无掂到辣椒既位比佢😂点知佢食到只眼花哂光咁追住食😂因为真系超滑超
𝙷𝚞𝚝𝚘𝚗𝚐🏮
已经系第二次黎呢间食!一样咁钟意😝
今次拣左食𝚍𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛

一早就预订左半只片皮鸭🦆🦆
但系突然想食一只,好彩都安排到💖

麻辣虾🦐 $𝟺𝟷𝟾

黑毛猪叉烧🐷 $𝟹𝟿𝟾

蟹肉海鲜酸辣羹🥣 $𝟷𝟻𝟾

蟹肉羹🦀 $𝟸𝟾𝟾
超超超钟意呢个!大家都抢住饮

火焰胡椒片皮鸭 🦆 $𝟷𝟷𝟿𝟼 𝚏𝚘𝚛 𝚠𝚑𝚘𝚕𝚎
会系你面前点火,再烧一烧佢!

金蒜汁烧安格斯牛柳🐮 $𝟺𝟼𝟾
蒜汁好香,啲肉腌到好嫩好入味,好腍😋
啲三色椒就梗系留番比两老🫢

青花椒鳕鱼🐟 $𝟻𝟾𝟾
吾好睇佢好多青花椒系面就以为佢好辣!一啲都吾辣伽,最后呢个系小朋友最钟意食,但都系拣左啲无掂到辣椒既位比佢😂点知佢食到只眼花哂光咁追住食😂因为真系超滑超香😝

胡同担担面🍜 $𝟸𝟹𝟾
佢地既招牌菜之一,花生味同辣味面好够!但我自己觉得煮腍左小小,因为我比较钟意食有咬口啲既面质,但佢真系好大碗😂

鲜淮山百合银杏炒白菜仔🥗 $𝟸𝟻𝟾
点都要嗌番啲菜食下既,清清地健康啲,小朋友有食得👍

姜米蟹肉芦笋蛋白炒饭🍚 $𝟸𝟺𝟾
无谂过系成笼咁上😂呢个系我同姐夫既最爱,啲饭炒到好干身,粒粒分明!😋又有蟹肉,超好食😋😋小朋友都岩食
始终今次食饭有小朋友都唔可以嗌晒啲佢哋食唔到嘅嘢

带子葱油拌面🍜 $𝟷𝟾𝟾
由于妈咪吾食牛,吾食辣,所以嗌左个葱油面比佢,反而有惊喜,因为炒得好香😋个面质又系我钟意既,因为够晒烟烟韧韧💖

咸肉津白🥗 $𝟸𝟺𝟾
奶油津白就食得多,咸肉津白通常都比较少嗌啲😂成个花咁上,同埋系你面前切

终于到甜品时间😂其实我地都食左劲多野🫢
杨枝甘露千层酥 🍊$𝟷𝟺𝟾
白桃乌龙桂花慕丝配乌龙茶雪糕 🍑$𝟷𝟸𝟾
焦糖海盐朱古力糯米糍 🍫$𝟾𝟾
龙井奶冻 🍮$𝟽𝟾
芝麻豆浆糕 🥛$𝟼𝟾

我地同嗌哂无分别🤭🤭我自己最钟意系奶冻同埋白桃果款,因为我钟意食茶味既甜品

屋企人就钟意食千层酥,因为呢只味都比较特别,个酥又整到劲松脆

姐夫最爱糯米糍,爆哂浆,一啖咬落去,满满嘅朱古力😋

太多相,吾够放啦😂😂😂
2024-11-01
庆祝纪念