2023-11-09 94 浏览
有返咁上下年纪,食嘢嘅quota就确系有限…所以系时候要食得精致啲啦!😝😅朋友介绍尖沙咀加连威老道有一间精品火锅,主打汤底劲正,用料又够新鲜,今日就同老细嚟试下!上到三楼打开䢂门已经见到靓酒墙一道,餐厅格局比较西式,有啲北欧橡木风,感觉几精致😍佢有好多汤底拣,我哋拣咗个火焰三椰鲜鸡汤底。服务员服务贴心,首先帮我哋炒热鸡块,再𪷽清酒🍶之后点火🔥好有仪式感😍😝🥰👍🏻话明三椰,就系椰皇、椰青同椰子鸡汤,同店长交流过内地嘅椰子鸡煲,大家都觉得汤底太多椰青,未必系一件好事,有鸡汤先至锦上添花!😝👍🏻煲滚汤底之后先嚟一碗🥣鸡汤暖甜入心🥰我哋点咗牛拼盘,有手切牛、牛心腚、牛胸爽、牛舌、安格斯牛肉同埋牛柳粒~上枱又系打卡格局😍梗系要影多几张相啦📸虾滑、墨鱼滑…🦐🐙打边炉唔少得!😝😋老细煮打要支竹同响铃,我再叫多个凤城水饺,皮薄馅靓!🥟加多个猪皮同蟹柳,乜都够啦!!打边炉都要食菜嘅~再嚟过杂菜拼盘,真系饱到一个点!😝😋🥳佢有唔同饮品提供,我哋拣咗竹蔗茅根水,一饮就知系自家制清清甜甜应该冇另外加糖。🥤全晚都食得好舒适,店员好细心,佢会同你撇咗啲油先比你打边炉,识时又会同你换碟,整体服务质素非常高,亦食得好

火焰三椰鸡锅

煲滚汤底之后先嚟一碗🥣鸡汤暖甜入心🥰
清甜椰子鸡汤

招牌牛拼盘

墨鱼滑+虾滑

打边炉都要食菜嘅~再嚟过杂菜拼盘,真系饱到一个点!😝😋🥳
杂菜拼盘

竹蔗茅根水

全晚都食得好舒适,店员好细心,佢会同你撇咗啲油先比你打边炉,识时又会同你换碟,整体服务质素非常高,亦食得好舒适!性价比唔错!👍🏻🥳🥰
2023-11-09
火焰三椰鸡锅