2023-12-19 99 浏览
今日喺尖沙咀扮完靓靓顺便行下街, 经过格兰中心见到一间韩式烧肉店, 全白装修好干净好简洁, 而且门口有啲花牌, 应该系新开冇耐, 好奇心驱使下又走入去试咗🤗特选牛肋骨肉(Best choice) 见佢厨师推介, 所以点咗🤗 估唔到出奇好食😍😍😍 牛肋骨完全起肉, 上面用刀开花, 切断晒啲筋位, 咬落非常之淋👍 而且牛味好浓郁, 韩式腌料嘅酱汁非常入味, 果然好介绍👍👍👍大酱汤系韩式传统嘅汤, 用豆做嘅酱, 加入好多蔬菜煮成, 店家还加入咗好多牛肉碎 一齐烹调, 使大酱汤味道更丰富😋😋紫苏油半荞麦面卖相好靓, 摆盘有心思😍 店员会协助捞起荞麦面, 好少见韩式舖头有捞荞麦面, 荞麦面几烟韧, 紫苏油第一次试, 感觉几特别🤗辣炒猪肉好香口好惹味, 送饭一流,份量好多😋最特别之处系免费送嘅前菜居然有腌蟹😍😍😍 仲要好好味😋Galbitown令我对韩式烧肉改观🤗🤗今次只系嗌得一款烧肉,有啲唔够喉😆 下次一定要试埋其他烧肉😋

特选牛肋骨肉(Best choice)

大酱汤

紫苏油半荞麦面
辣炒猪肉
好香口好惹味, 送饭一流,份量好多😋

最特别之处系免费送嘅前菜居然有腌蟹😍😍😍 仲要好好味😋