2024-08-24
二访🌟我中意食西餐,我朋友中意食韩餐🤐我话唔好烦啦就去呢间食啦🤤两沟唔洗烦🙂↔️1️⃣青阳辣酒煮青口先品尝个汤,比较重牛油味再带点辣,而青口肉质都爽口,冇腥味👍🏻仲附上鱼糕带点韩风🤣2️⃣Unnie炸鸡翼·蜜糖芥末类似M记的脆香鸡翼,炸到外脆内软,好juicy😋再配上蜜糖芥末酱,估唔到甜甜的又几夹㖞🤩3️⃣鱼糕串辛辣面卡邦尼意粉最吸睛就系有一大串鱼糕🍢仲有些少面碎起面做装饰🫢味道就因为有白汁中和左,所以唔辣的😚呢个韩西合壁意粉意外地夹🤤4️⃣蓝莓提子鲜薄荷梳打将蓝莓提子打成酱,再抹入杯底做出渐变效果😍再插支薄荷叶🤣好满足视觉效果呀!水果甜味刚刚好,不会过甜👍🏻5️⃣U果茶(热情果+蜜桃+柳丁)将酸酸甜甜的水果配上一起造成一杯水果茶,令这个夏天又凉快一点❣️📍Unnie地址: 铜锣湾富明街2-6号宝明大厦1楼L号舖电话: 84038748#铜锣湾 #fusion #西餐
1️⃣青阳辣酒煮青口
2️⃣Unnie炸鸡翼·蜜糖芥末
3️⃣鱼糕串辛辣面卡邦尼意粉
4️⃣蓝莓提子鲜薄荷梳打
5️⃣U果茶(热情果+蜜桃+柳丁)
📍Unnie
地址: 铜锣湾富明街2-6号宝明大厦1楼L号舖