2023-11-17 1099 浏览
同朋友食lunch意外地发现呢间好好食嘅新蒲岗餐厅🤩 个日咁岩餐厅未整好啲饭同埋木鱼饭无晒,系我有啲沮丧嘅时候,佢地好好咁offer我一个"special menu"😍就系佢地再前排推出过嘅鱿鱼樱花虾饭!食第一啖鱿鱼樱花虾饭个刻真系觉得:等待美食系值得的🥹 佢哋嘅鱿鱼樱花虾饭真系令人惊艳🤤鲜嫩嘅鱿鱼同樱花虾嘅香味同脆口感觉配搭得好好,令整个菜式更加丰富。每一口都饱满咁咬落口,令人回味无穷🤤仲有试左卡邦尼意粉同巴斯克芝士蛋糕都好唔错!意粉煮得岩岩好,配上浓郁嘅卡邦尼酱,味道醇厚🤤加上佢地嘅烟肉系一粒粒的,比起平时食嘅一小片烟肉,更有丰富嘅口感,味道都非常好👍🏻最后,佢哋嘅巴斯克芝士蛋糕好似都系招牌之一,蛋糕松软滑溜,芝士味浓郁而不腻👍🏻面层香脆口感同蛋糕本身嘅柔软口感形成一个完美嘅对比🤤间餐厅环境同装修都系简约同舒服👍🏻加埋高质食物 大推👍🏻👍🏻👍🏻