2021-12-30
我同朋友喺旺角行完街,晚餐食咩好呢🤔天气又冻冻地🌬最好就系打边炉啦🍲上网揾到一间台式火锅,仲要有七折咁抵,梗系去试吓啦!😆喺旺角地铁站行2分钟就到,位置好方便。呢间「尚膳养颜滋补锅」装修得好古雅,环境好大,坐得都好舒服😌我地两个人叫咗一个鸳鸯锅,四样配料,两个都食到好饱饱😚🍲尚膳养颜美人锅拼麻辣锅$188~ 我超级钟意佢个美人锅,美人锅有半只好滑嘅乌鸡,仲有桃胶、杞子、红枣。一嚟火锅我已经试吓个美人汤,超级鲜甜🤤仲好滋补养颜添👏🏻麻辣锅我就拣咗小辣,平时食开BB辣嘅我都可以接受。麻辣锅里面有风巢豆腐同埋鸭血,蜂巢豆腐吸左麻辣汤底之后好鬼正,d辣味慢慢渗出嚟,真系越食越好食😋🥢黑松露虾丸 $48~ 必食之选👍🏻劲香黑松露味,虾丸爽口弹牙😚🥢梅菜猪肉丸 $40~ 平时食梅菜蒸猪肉就食得多😅第一次食梅菜猪肉丸, 淡淡的梅菜香味好吸引,猪肉丸非常有咬口😋🥢手切牛肉(细)$288~ 打边炉一定要食牛🐮啦,手切牛肉好薄,牛味好突出,肉同埋脂肪分布得好平均,超级正😋🥢三色滑拼~ 有虾滑、鲮鱼滑、同埋墨鱼滑,三款都好弹牙,好有咬口,各有特色😋🍨最后埋单之前会有雪糕糯米糍,俾你清一清味蕾,仲要系我钟意嘅
天气又冻冻地🌬最好就系打边炉啦🍲
上网揾到一间台式火锅,仲要有七折咁抵,梗系去试吓啦!😆
我地两个人叫咗一个鸳鸯锅,四样配料,两个都食到好饱饱😚
🍲尚膳养颜美人锅拼麻辣锅$188
🥢黑松露虾丸 $48
~ 必食之选👍🏻劲香黑松露味,虾丸爽口弹牙😚
🥢梅菜猪肉丸 $40
🥢手切牛肉(细)$288
🥢三色滑拼
🍨最后埋单之前会有雪糕糯米糍,俾你清一清味蕾,仲要系我钟意嘅抹茶味😍
✨温馨提示:
🔹如果食麻辣锅,鸭血系可以免费追加一碟,鸭血完全唔腥,好香好滑,食到停唔到口😆
🔹如果like埋佢哋个社交平台,仲会送你一杯杞子圆肉菊花露或者宁神洛神花茶🥤
🔹另外餐前小食、柠檬水、所有酱料,都系自助形式任攞既
🔹埋单好抵,全单有七折(汤底同海鲜除外)