2019-07-24 429 浏览
今晚同朋友嚟到旺角揾好野食 经过雅兰中心 发现开左好多新舖头😍😍😍 行左一轮 朋友话想食点心 于是我地就入左去新开的点心廊😚😚地方十分大 间格好宽敞 灯光用上柔黄色好舒服😙 侍应就安排左我地坐卡位 全部凳都系sofa式 吾洗同人撘枱 比传统酒楼坐得舒适☺️☺️☺️ 一坐低 侍应即刻问我地问咩茶 我同朋友就叫左桂花乌龙 桂花好香 茶🍵味都好浓! 我地两个就叫左个创作六式拼盘 每款两件 入面有金箔墨汁蟹粉鲜虾饺 用墨汁皮做虾饺真系好少见 馅料入面有满满的蟹粉同虾肉 海胆凤虾饺 海胆大大旧 食落好夹 朋友都话好惊喜鲍鱼鸡粒酥 鲍鱼煮到好淋 配埋酥脆嘅批底 好惹味 啤梨咸水角整到成个啤梨 餐厅好有心思黑白芝麻煎堆仔 入面有流心芝麻馅 十分香 食落又吾甜吾油腻😋😋😋另外我地仲叫左个沙姜冬菇滑鸡蒸饭 个饭系用石锅上好特别 鸡件都滑嫩好味 最后我地就叫左鲜虾肠粉作结 鲜虾好大只十分爽口弹牙 夹埋韭令鲜味提升总体呢度点心质素好出色 而家摆盘漂亮 座位舒适 值得推荐!

海胆凤虾饺 海胆大大旧 食落好夹 朋友都话好惊喜
鲍鱼鸡粒酥 鲍鱼煮到好淋 配埋酥脆嘅批底 好惹味
啤梨咸水角整到成个啤梨 餐厅好有心思

总体呢度点心质素好出色 而家摆盘漂亮 座位舒适 值得推荐!
  • 创作六式拼盘