2025-03-05
放工经过见到人头涌涌,马上行埋去睇下,原来新开了一间面包店🧑🍳🍞🥖🧁🥯。买下买下买左好多,食完就知点解咁多人争住买,等我同大家分享一下😍😍。全店采用日本面粉,面包非常松软。款式超多之余,价钱仲好实惠,食落每个饱也不是空气包,馅料超足🤩真的大推🙌🏻🙌🏻✨牛角包✨见到有多款口味选择,忍唔住买了士多啤梨味、海盐焦糖味同芝士火腿。口感非常松软,海盐焦糖味非常特别,微微的甜味和咸味达到很好的平衡,味道丰富。✨开心果系列✨呢期开心果大热,他们有多款相关款式,买左开心果流心菠萝包及开心果扭纹包食。开心果味浓度恰到好处,同菠萝包都几夹。扭纹包大个,外面稍脆,内里柔软,食落香气十足😍。✨$10-$12✨超多款面包都系$10-$12,令我难忘的有芝士箭猪包,造型超级可爱😍仲要馅料十足,芝士🧀味浓,食完决定下次必须再买🤣仲有黑糖麻薯包,内里麻薯烟韧,甜甜的,几好食😋质素高、款式多,佛心价,难怪如此受欢迎🤩想睇更多介绍,马上Follow我啦😁。#荃湾 #荃湾美食 #big_big_foodie #big_big_foodie食匀荃湾
士多啤梨味可颂
✨牛角包✨
✨开心果系列✨
芝士箭猪包
✨$10-$12✨
仲有黑糖麻薯包,内里麻薯烟韧,甜甜的,几好食😋
质素高、款式多,佛心价,难怪如此受欢迎🤩
想睇更多介绍,马上Follow我啦😁。