Café Circles

餐厅: Café Circles
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
资讯:

资讯:

钟意食海鲜、又爱食自助餐,同事告知如心海景酒店嘅Café Circles正做紧「亚太海鲜盛宴」自助晚餐,咁两全其美下,当然即订定位,同另一半享受个Happy Friday Dinner Buffet啦⋯⋯哈哈😄!其实荃湾唔算成日去,初时都谂酒店位置会唔会难揾,我俩一个荃湾站、一个荃湾西落车,原来超方便,我喺荃湾站A出口沿天桥直往荃新天地再连接小天桥即到;而荃湾西站仲方便,旁边已是如心海景酒店。准时到达,餐厅环境非常宽敞,高高嘅楼底令人心情都开朗啲,枱与枱之间距离亦好足够,最重要当然系食物饮品区,同样非常宽阔、划分又清晰,令人特别开怀畅饮⋯哈哈!服务方便更要一赞,有礼细心嘅同时,清理食物碟相当快手,就连取食物区各厨师一样笑脸迎人,主动介绍和推介食物,真系相当难得,值得一赞再赞!到自助餐主角啦,果然名符其实「亚太海鲜盛宴」,无论头盘海鲜、冷盘、主菜、热荤或即制食物,都发现唔同海鲜以不同方法口味炮制,超级惊喜。《头盘海鲜》雪蟹脚、亚拉斯加蟹脚、翡翠螺、龙虾仔、青口、冻鲜虾 所有海鲜都非常新鲜鲜甜,雪蟹脚肉质丰富带微微海水鲜甜、蟹脚杯质嫩、翡翠螺鲜虾爽口鲜美,头盘已样样!《冷盘》蟹肉啫喱、黑椒

《头盘海鲜》
雪蟹脚、亚拉斯加蟹脚、翡翠螺、龙虾仔、青口、冻鲜虾

《冷盘》
蟹肉啫喱、黑椒吞拿鱼、海鲜紫菜蛋卷、烟三文鱼、烧酿鸡卷⋯⋯等等

冷盘同样见到好多海鲜,每款都各俱特色,又以蟹肉啫喱鲜甜特别、黑椒吞拿鱼惹味、烟三文鱼薰香美味

刺身
刺身种类非常多,三文鱼、吞拿鱼、甜虾、北寄贝⋯⋯等等,仲有卖相吸引嘅寿司盘,样样肥美新鲜,好好食。

《沙律》
所有沙律蔬菜卖相都非常新鲜,种类又超多,配以唔同酱汁,开胃或中段中和胃部,简直一流

《主菜》
自助晚餐每位一客芝士焗龙虾配香煎鹅肝,龙虾肉厚鲜甜啖啖肉;鹅肝煎得香脆又甘香美味,配上多士一齐食,超级棒

芝士焗珍宝蚝 —
先欣赏感受厨师即场表演,火光熊熊炮制焗蚝,超级大大大只珍宝蚝,蚝汁丰富又充满蚝香,我都忍唔住食咗两只⋯⋯

《热荤或即制食物》
热食真真正正包罗万有,选择奇多,先来一连串海鲜热盘。厨师即场制作嘅海鲜窝(配上个人喜好酱汁:蒜蓉汁、咖哩汁、姜葱)和即场制作潮式煎蚝饼,诚意十足,相当好食

仲有焗蟹盖、串标海鲜、海鲜蛋白烩西兰花、烤鱼、天妇罗、炸软壳蟹等等,样样都美味吸引!

清蒸粉丝扇贝、烧牛腓骨西冷、烧羊肶、自家制烧味、海鲜咖哩、烧羊架、印度烤饼、意大利薄饼、松露芝士海鲜阔面、龙虾炆伊面、海皇素翅汤、乡村牛尾汤⋯⋯仲有更多更多好味吸引热盘,简直不能尽记

甜品
七彩缤纷、种类繁多嘅甜品时候啦!
Haagen-Dazs灵三款味道雪糕、无可抵挡嘅芝士吧、令人童心未泯嘅朱古力喷泉、滋润香滑嘅雪耳冰糖杏仁蛋白炖奶、传统紫米露、新鲜水果,全在我肚皮内⋯

紧接更多甜品,生果酥、焗蓝莓杏仁金宝、伯爵朱古力奶冻、咖啡朱古力剧院蛋糕、芒果慕思蛋糕、杂果啫喱、栗子软饼、香橙慕思蛋糕、焗西米栗子蓉布甸、焗菠萝牛油布甸⋯⋯等等等,款式超多又好味

无论食物选择之多品质之高、海鲜美食烹调嘅变化、餐厅宽敞舒服嘅环境、优良嘅服务质素,仲有折扣后的价钱,今晚的确有一个大大大惊喜。一于就订定位,下个月一家上下共10人为爸爸庆祝生日,再战「Café Circles」啦 ⋯⋯哈哈哈
2018-09-21