📍观塘 𝙺𝚠𝚞𝚗 𝚃𝚘𝚗𝚐❝高质‼️抵食Sukiyaki寿喜烧小店🐮大大片A5和牛🎌工厦内寻找日本的感觉❞我从未系香港外出食过寿喜烧Sukiyaki 因为好食/出名既都系预约困难店/唔平🥹不过!!! 比我揾到观塘呢间Sukiyaki出晒名抵食😍✌🏻$500内就可以食到靓和牛又有店员帮手烧🤩小店得4张枱 建议先订位 有6pm同8pm 2round‼️🥢🐮关西寿喜烧 𝐒𝐮𝐤𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢 <澳洲产和牛 & 日本产A5和牛> $458 (4.5/5)▪️先来3款前菜 分别系生蛋拌汁烧牛肉🥩和牛饺子🥟麻酱拌菠菜🌱前菜已经好高质😚▪️到主角和牛sukiyaki寿喜烧😍店员会帮我地烧煮 就咁坐系度就有得食😋有3块唔同部位既日本A5和牛 分别系肩胛芯, Zabuton沙巴当, 牛肩🐮由油脂感最重既食到牛味最浓既款式😚另外有5块澳洲和牛上肩肉 牛味都相当香浓🤤个人都系最中意日本重油脂感既款式 入口即化又香浓😈Sukiyaki酱汁咸甜惹味 可以点日本生鸡蛋🥚🥢和牛更滑溜又冇咁油腻~ 再配珍珠饭食 系天堂既感觉 一流!!🤤❤️饭可以任添 男友食左两碗😬▪️另外肉之间都会烧煮埋个野菜拼盘🌱🧅🥕有葱 香菇 红
📍观塘 𝙺𝚠𝚞𝚗 𝚃𝚘𝚗𝚐

澳洲和牛  & 日本A5和牛

寿喜烧和牛
和牛

野菜拼盘

▪️另外肉之间都会烧煮埋个野菜拼盘🌱🧅🥕有葱 香菇 红萝卜 洋葱 金菇 芋丝 豆腐 娃娃菜同皇帝菜😋煮到入晒味☺️

▪️之后会有sukiyaki汁和牛粒炊饭🍚较湿但好惹味😚

荔枝雪糕
▪️最后系甜品荔枝雪糕🍨水果雪糕黎讲几有惊喜! 重荔枝香味之余又好creamy有奶香😍

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍喰楽