2022-06-17
平时一般都系食开啲连锁店嘅烧肉放题,食得多都有啲闷,同埋通常90mins, 食得有啲赶🫣上网见到铜锣湾呢间「响日本烧肉」放题好似好正咁🤤除咗烧肉吸引,仲有🦪刺身同埋任食Movenpick雪糕🍨仲要系120mins😍真系可以慢慢叹😝一出lift,见到餐厅周围挂咗好多红灯笼🏮楼底够高,以卡位为主,坐得几舒服,感觉几有🎌日式Feel🤗👅美国及澳洲和牛放题 78品 2hrs $398-入座后,选好餐,好快…-店员先上一个刺身拼盘,有生蚝🦪、三文鱼、带子、甜虾🍤、油甘鱼、八爪鱼🐙及北寄贝等等,刺身食落新鲜、鲜甜而且份量都几多😋正❗️-再嚟,就送上🥩烧肉拼盘,卖相几吸引😍有澳洲和牛肉眼、澳洲和牛胸腹、美国牛肋骨、米泽三元豚西冷、米泽三元豚腩片、手羽先及骨付鸡肉肠!食完之后,觉得好味嘅可以再单点㗎😛👻💜当中最爱💜🐮澳洲和牛胸腹:食落油脂充足,肉质软淋,有牛味,好食😋🐮澳洲和牛肉眼:油脂相对少啲,但口感都非常唔错🐣手羽先:日本鸡肉翼喺好食啲,烧到皮脆肉嫩😋🥩美国肉眼扒: 好大块,店员好贴心咁提醒唔好烧太耐,轻轻烧一烧真系好食啲,软淋有牛味😋烧耐咗会有啲鞋口~🎈食完啲嘢就开始单点啦,扫Qr code落单🤗
美国及澳洲和牛放题 78品
👅美国及澳洲和牛放题 78品 2hrs $398
-入座后,选好餐,好快…
刺身拼盘
烧肉拼盘
💜当中最爱💜
🐮澳洲和牛胸腹:食落油脂充足,肉质软淋,有牛味,好食😋
🐮澳洲和牛肉眼:油脂相对少啲,但口感都非常唔错
🐣手羽先:日本鸡肉翼喺好食啲,烧到皮脆肉嫩😋
薄炙澳洲和牛牛肋肉
🎈食完啲嘢就开始单点啦,扫Qr code落单🤗方便!
🫶🏻推荐:薄炙澳洲和牛牛肋肉、泡菜石狩锅、海虾、南瓜蕃薯天妇罗、炸紫芋圆同埋Movenpick雪糕🍨仲encore咗几转澳洲牛😋好满足!
南瓜蕃薯天妇罗、炸紫芋圆
泡菜石狩锅
🍹饮品
饮品柜自取,基本嘅罐装饮品都有,比较特别嘅有🎌日本果汁汽水,我都饮咗两罐😝
🍨甜品
有几款雪糕,系任食㗎😍分别系Movenpick、Dreyers、榴连雪糕同埋芝麻雪糕
总结💕放题嚟讲,食物真系好高质😋以前成日觉得澳洲牛唔好食,但今次真系俾到惊喜😍原来都好食㗎😋环境舒服,食完都冇周身油烟味👍🏻可以任食120mins真系舒服好多,唔使食得咁狼狈🫶🏻如果喜欢饮酒🍻嘅更加要嚟试下,加$48就可以任饮🍶清酒、红白🍇葡萄酒及🍺啤酒,真系好正😍