去咗铜锣湾嘅申子居酒屋食饭,真系一个好正嘅体验👍🍽️店内环境好有格调🏮🎎坐落喺繁华嘅铜锣湾🏙️🌆但入到去就觉得好似隔离咗外面嘅喧嚣🚦🚶‍♂️坐位之间保持得好好🪑🛋️有私隐又唔会太迫🙅‍♂️🔒系一个放松心情嘅好地方🧘‍♂️💆‍♂️食物方面,真系一试难忘😋🍴首先提一提明太子芝士山药🧀🍠呢个菜式简直系融合咗日本同西方嘅美味,山药嘅绵滑加上芝士嘅浓郁🍲🧈味道层次分明👅🎚️口感丰富👄🌟真系食落去停唔到口🚫🛑再讲讲佢哋嘅烧豆腐🔥🍢呢个简单嘅菜式都可以做到咁好味👌🌱真系唔简单🎩🧐豆腐外皮微微焦香🥢🔥内里嫩滑🍮👍口感上佳👄🏅。而家讲返个日式鸡锤花虾🐔🌸🦐呢个绝对系我嘅心头好💖👀。鸡锤juicy到不得了💦🍗外皮包住嘅樱花虾又咸香🧂🍤又脆🍪又惹味👃🤤真系一绝🏆🎉。极上盐烧牛舌芯呢个就更加唔使讲🐄👅🔥牛舌嘅质感软嫩🍖🍮口感丰富👄🌈每一啖都充满咗肉汁同盐香🧂💦加埋柠檬汁层次更丰富真系食过一次就忘不了🤯🚫蟹肉烧饭团呢个小食都好出色🦀🍙蟹肉嘅鲜味同饭团嘅香味完美结合👌🌀每一啖都食到蟹肉嘅鲜甜🦀🍯最后一定要提嘅系申子海胆和牛烧🐚🐮🔥呢个真系睇得又食得👀🍽️店员席前用火枪炙烧和牛🔥🔫𠮶阵牛脂嘅香气真系扑鼻而来👃💨而且睇住佢哋烧牛嘅过程

口感丰富👄🌟真系食落去停唔到口🚫🛑

再讲讲佢哋嘅烧豆腐🔥🍢呢个简单嘅菜式都可以做到咁好味👌🌱

而家讲返个日式鸡锤花虾🐔🌸🦐呢个绝对系我嘅心头好💖👀。

🌀每一啖都食到蟹肉嘅鲜甜🦀🍯

店员席前用火枪炙烧和牛🔥🔫𠮶阵牛脂嘅香气真系扑鼻而来👃💨
而且睇住佢哋烧牛嘅过程真系赏心悦目👁️🎆。到最后食落去嘅时候,
海胆嘅鲜味同和牛嘅嫩滑完美融合🐚🐮🤝真系一个难忘嘅享受🤗🎁

总括来讲,申子居酒屋真系一个好值得推介嘅地方👍🎖️食物质素高🍣🥇座位舒适🪑💺环境有格调🎍🏮下次想同朋友或者家人享受一个悠闲嘅晚餐👨‍👩‍👧‍👦🌆一定会再谂起申子居酒屋🤔💭
  • 申子海胆和牛烧
  • 极上盐烧牛舌芯
  • 申子和牛烧
  • 申子和牛烧(鹿儿岛A4)
  • 极上盐烧牛舌心
  • 明太子芝士山药
  • 申子和牛烧 (鹿儿岛A4)