2022-09-01 42 浏览
上环收工路过呢间SUIT觉得装修劲有FEEL,睇下MENU发现原来系主打日系西餐FUSION菜,都几吸引。Beef Tartare $138生牛肉他他加入多款香料拌匀而成,再捞埋醋渍蛋黄,味道非常有层次。下面仲有腐皮面,特别得黎又好食😍Daily Special-Sake Mussel $138本日special系法国蓝青口,用左SAKE同牛油烹调。本身法国蓝青口肉质柔软,鲜味无比,并非其他青口可以媲美。平时食d纽西兰青口虽然SIZE较大,但比较韧,质感差好远🙈SAKE可以为青口增添香醇既风味,好推荐!Beef Chunk $238熟成左三、四日既牛肩肉,牛肉纤维经过转化后肉质更嫩滑,食落完全冇筋,非常好食伴碟系烧蜜瓜同薯仔牛肉粒,蜜瓜烧后更香甜多汁Maguro Risotto $208赤身加TORO蓉,加上使用日本米制成既RISOTTO。绵滑既芝士RISOTTO加上一样绵滑既吞拿鱼蓉,好似食紧棉花糖咁软熟餐厅有好多日本SAKE,经店员推荐下试左呢款多贺治雄町,属于较低酸度高甜味既清酒,非常易入口,好好饮

Beef Tartare $138

Beef Chunk $238
伴碟系烧蜜瓜同薯仔牛肉粒,蜜瓜烧后更香甜多汁

Maguro Risotto $208