2023-06-24
钻石山开咗donki,同朋友行完,就去揾好野食。餐厅装修简洁明亮,又有熊仔装饰,让人感觉舒适惬意。- 松叶蟹盖龙虾汁意粉 ($168)蟹盖上面有木鱼丝, 有和风感觉,似Fusion菜。蟹盖入面系满满既蟹膏同蟹肉,好多好香浓。意粉软硬适中,配埋龙虾汁,同埋其他海鲜,八爪鱼,蚬仔等,已经好好味。再捞埋蟹膏同蟹肉一齐食,味道仲正 !!- 烤芝士肉丸伴自家制薯茸 (套餐 + $58)上枱之后,发现原来系好大份,好抵食。啱啱焗完即上,烤芝士超香,超浓。薯茸好滑,肉丸配茄汁,都好好食。- 草莓菠萝香橙梳打 (套餐 + $15)因为系特饮,所以补反差价,不过值得一试。外观一流,有层次,分开三只色,红色系草莓,黄色系菠萝,上面系香橙梳打。- 75% 朱古力心太软 ($72 +$10)甜品先至系重点 !!!!! 因为食得太饱,所以冇叫招牌pancake,只系叫咗个心太软,再加朱古力雪糕,都唔错。摆盘好靓,似艺术品,心太软又有流心效果。
餐厅装修简洁明亮,又有熊仔装饰,让人感觉舒适惬意。
- 松叶蟹盖龙虾汁意粉 ($168)
蟹盖上面有木鱼丝, 有和风感觉,似Fusion菜。
蟹盖入面系满满既蟹膏同蟹肉,好多好香浓。
再捞埋蟹膏同蟹肉一齐食,味道仲正 !! - 烤芝士肉丸伴自家制薯茸 (套餐 + $58)
上枱之后,发现原来系好大份,好抵食。
啱啱焗完即上,烤芝士超香,超浓。
薯茸好滑,肉丸配茄汁,都好好食。 - 草莓菠萝香橙梳打 (套餐 + $15)
因为系特饮,所以补反差价,不过值得一试。
甜品先至系重点 !!!!!
摆盘好靓,似艺术品,心太软又有流心效果。