2021-05-19 492 浏览
难得放假, 当然要揾间cafe食个brunch轻松下☺️ 之前见到呢间#Coffee嘅拉花好出神入化, 食物好似都唔差, 一于试吓💓 我地去𠮶日系公众假期, 但系都轻松walk in唔洗等😍 环境几舒服, 感觉唔错咖啡同食物选择都算多, 我同男朋友都拣咗”车仔包”😂 可以自选toast + toppings喺IG见好多人都食bagel, 但系我地一向钟情sourdough🍞 (不过𠮶日其实大部分人都拣sourdough😂) 我拣咗:- sourdough- guacamole- 3 toppings: avocado🥑 scrambled eggs🍳 smoked salmon🐟- flat white ☕️🥛我男朋友拣咗:- sourdough- guacamole- 3 toppings: chicken breast🐥 scrambled eggs🍳 smoked salmon🐟- iced latte ☕️🥛我哋坐嘅位置系直接睇到佢哋煮嘢食同冲咖啡, 讲真, 其实睇住佢哋整嘢食嘅过程以为有啲伏😂 (卫生嘅, 不过好似有啲生手😂) 但系估唔到出到嚟咁好味😍 牛油果酱调味适中, 炒蛋好滑

我拣咗:
- sourdough
- guacamole
- flat white ☕️🥛

我男朋友拣咗:
- sourdough
- guacamole
- iced latte ☕️🥛

我哋坐嘅位置系直接睇到佢哋煮嘢食同冲咖啡, 讲真, 其实睇住佢哋整嘢食嘅过程以为有啲伏😂 (卫生嘅, 不过好似有啲生手😂) 但系估唔到出到嚟咁好味😍 牛油果酱调味适中, 炒蛋好滑, 牛油果生熟程度合适, 仲有海量嘅烟三文鱼☺️ $78 有三个toppings性价比真系好高💓💓💓 唯一美中不足嘅系块包好快就𣺉咗, 不过其实一开始都算外脆内软~ 所有toppings都好好食, 除咗块鸡胸麻麻地 (我冇试过但系男朋友话有啲鞋😆)

某程度上都系想睇吓佢嘅拉花而嚟, 所以一定要叫咖啡试吓啦☕️

我拣咗flat white w/ skimmed milk (因为呢排肥咗😂) 虽然佢话skimmed milk拉花冇咁靓, 但系我已经觉得好靓😍 唔知点解虽然系skimmed milk, 但系奶味好浓😋 咖啡香得嚟又唔会有苦涩味, 系我饮过数一数二好饮嘅咖啡☺️

男朋友话佢𠮶杯iced latte亦可能系佢喺港岛区cafe饮过头几名好饮嘅咖啡☺️
👦🏻: 「饮得出咖啡嘅香☕️同埋牛奶嘅香🥛, 但系牛奶味唔会抢咗咖啡豆嘅香味👍🏻」

呢个仲有得储印花, 咁唔嚟都唔得啦😆