2023-11-16
平时做嘢咁辛苦,梗系要食啲好嘢比自己享受吓🥰前排就试咗喺将军澳九龙东皇冠假日酒店《Cielo星幕》嘅semi-lunch buffet。餐厅位于47楼,环境好舒服,服务员态度都好好,坐窗边仲可以望到将军澳城市嘅景色。Semi-lunch buffet 💰298 包一人一份饮品🥤沙律自助🥗🥒🥔自助区包括有无限量嘅沙律菜、芝士🧀️、火腿同开胃菜任君选择。作为芝士同火腿爱好者嘅我梗系唔会错过🤩Main🥩🐟主菜方面有五款可以选择,每人可以拣一份。我就拣咗美国西冷牛扒和三文鱼柳。西冷扒我钟意食五成熟,切开会见到佢煎得啱啱好,又好juicy🤤三文鱼外层嘅鱼皮同时都煎得香脆。唔好唔记得试埋侧边嘅配菜,好香大加分!Dessert🍰🍮甜品都有唔少可以选择,例如抹茶红豆卷、芒果奶冻、黑森林蛋糕同各种饼干朱古力。我私心最钟意芒果奶冻,奶味好浓,encore咗几次😍
沙律自助🥗🥒🥔
Main🥩🐟