2021-10-19 114 浏览
呢间omakase喺中环开店,装修简约,带比人一种放松既感觉~ 烧金目鲷、鲽鱼金目鲷表面微微烧过,将鱼油慢慢逼出黎🥰味道浓郁甘香,鲽鱼充满嚼劲,中间夹住紫菜,令层次更丰富🤩和歌山柚子夹北海道芝士袖子表间有层薄薄既炸衣,内里清新香甜😋中间夹住北海道芝士,芝味香浓🧀呢个配搭有助减低腻口感西班牙西蚝生蚝海水味浓,带有丰富既矿物味,入口鲜甜肥美🤤🦪拖罗剌身呢到既拖罗肉感较重,食落比较实在😆 分别配搭Wasabi,同法国鱼子酱,咸香满溢既既鱼子大大升华左鱼既鲜味🤩烧金目鲷食落啖啖肉,肉质滑嫰🥰加入青椒及青柠等伴碟,令味道更清新😌食完上面既菜式后,店员为我地送上无花果,清一清口味,为接下来既寿司揭开序幕🤩赤伊佐木寿司肉质较腍身,入口散发淡淡鲜甜,中间混入生紫菜 ,令味道更丰富☺️秋刀鱼寿司接近入口即溶,秋刀鱼非常肥美🥰食落满满幸福感🥳木江鱼寿司呢款相对较浓味,食落满口鱼油香,𩠌酒一流😍甘海老寿司海老鲜甜弹牙,表面既虾膏甘香惹味,虾膏味喺口中萦绕不断!🦐帆立贝寿司厚身,加入竹炭盐调味,令鲜味更突出~赤身寿司鱼既鲜味重,入口软腍银鳕鱼油香满溢🤤🤤入口即溶,高质!鹿儿岛和牛卷紫菜包住A4鹿儿岛和牛、马粪海

烧金目鲷、鲽鱼

和歌山柚子夹北海道芝士

西班牙西蚝
生蚝海水味浓,带有丰富既矿物味,入口鲜甜肥美🤤🦪

拖罗剌身

烧金目鲷
食落啖啖肉,肉质滑嫰🥰加入青椒及青柠等伴碟,令味道更清新😌

赤伊佐木寿司

秋刀鱼寿司
接近入口即溶,秋刀鱼非常肥美🥰食落满满幸福感🥳

木江鱼寿司
呢款相对较浓味,食落满口鱼油香,𩠌酒一流😍

甘海老寿司
海老鲜甜弹牙,表面既虾膏甘香惹味,虾膏味喺口中萦绕不断!🦐

帆立贝寿司
厚身,加入竹炭盐调味,令鲜味更突出~

赤身寿司
鱼既鲜味重,入口软腍

银鳕鱼
油香满溢🤤🤤入口即溶,高质!

鹿儿岛和牛卷
紫菜包住A4鹿儿岛和牛、马粪海胆同鱼子酱,鲜味满溢,味道非常夹,带黎三重滋味享受🥰

海胆墨鱼意粉
海胆甘甜浓郁,质感细腻,搭配墨鱼意粉有惊喜!食完成口都无黑色😆

甜品
甜品系抹茶布甸,质感软滑,味道偏甜带有微甘~ 为丰富既一餐画上完美既句号🥳😋