2024-08-22
.忙左几个月搞搬屋野‼️而家忙完😌真系要好好对待自己🥰一早约咗同朋友嚟尖嘴食呢间隐世嘅Omakase🍣《花晨月夕》‼️真系好够食饱到上心口😆食完正野之后就乖乖再落中环做嘢💪🏻先付前菜🥢鲍汁jelly 车海老,毛茄,粟米,津菜好鲜甜既车海老😋🐠左口鱼薄刺身鱼子酱 紫苏叶 口感特别..柔软黏口🐠北海道粒海刺身 响螺肉爽口 有青柠汁🐠三文鱼子北海道马粪海胆腌制过 味道甜甜地 柚子绿色淋上面冇咁腥🐠铿鱼口感同吞拿鱼差唔多 配埋葱同生蒜 而边位熟熟地 不过我觉得味道一般🐠烧穴子(星鳗)冬瓜煮 味道甜甜地 有一块似芋圆既口感烟烟韧韧🐠真调鱼 上面配柚子汁 鲜甜🐠北海道网酒喜之次 肉质爽口🍣象拔蚌寿司 鲜甜爽口🍣车海露寿司 重虾味🍣鹿儿岛中拖攞 入口即溶🍣北海道赤海胆 淡雪盐 第一次食咸咸地既海胆又唔错㖞🍉红酒啫喱西瓜配赤肉蜜瓜甜品 好特别第一次食jelly配西瓜📍花晨月夕 (尖沙咀)尖沙咀赫德道2号金麟商业中心2楼#性质高 #隐世日本料理 #omakase #foodie
🐠左口鱼薄刺身
🍣象拔蚌寿司 鲜甜爽口
🍣车海露寿司 重虾味
🍣鹿儿岛中拖攞 入口即溶
🍣北海道赤海胆 淡雪盐 第一次食咸咸地既海胆又唔错㖞
📍花晨月夕 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道2号金麟商业中心2楼
#性质高 #隐世日本料理 #omakase #foodie