2022-08-29
bifteck 近排出既weekend brunch 都几高质,menu分为牛同海鲜两款,如果两个人去就可以一人叫一款,因为两款都好好味😀 先黎既系牛肉他他配鱼子酱/海鲜海鲜配三文鱼籽,牛肉他他加左日本蛋同有咸鲜既鱼子酱,整体比较浓味;而海鲜他他就有带子、鱿鱼同三文鱼等刺身,相对比较light啲☺️A4和牛迷你汉堡配和牛清汤丶和牛天妇罗同和牛西冷卷,先食和牛西冷卷,油脂丰富入口即溶咁制☺️再饮和牛清汤,真系未饮过咁浓既牛汤,aftertaste 都维持左一段时间!食完burger 再食和牛天妇罗,和牛天妇罗真心惊喜,系一件厚既和牛肉,但绝对无因为系用天妇罗既做法而变得好干,仲系好juicy,夹埋我最爱既紫苏叶一齐炸,呢个天妇罗好食到有啲违规☺️海鲜个边既日本红蟹肉迷你汉堡配龙虾清汤、蟹肉沙律同厚条蟹脚天妇罗都好出色。主菜方面既就试左来自三个地方既牛肉,包括澳洲M7和牛、西班牙天然草饲牛及韩牛,不论系油脂分布、肉味既浓郁程度同烹调方法,三款既牛肉各有特色,一次过可以试三款咁唔同既牛肉都几爽!海鲜方面嘅主菜系波士顿龙虾意大利云吞配马赛鱼汤,海鲜汤好浓郁,除咗龙虾意大利云吞之外,仲有北海道带子、法
主菜方面既就试左来自三个地方既牛肉,包括澳洲M7和牛、西班牙天然草饲牛及韩牛,不论系油脂分布、肉味既浓郁程度同烹调方法,三款既牛肉各有特色,一次过可以试三款咁唔同既牛肉都几爽!海鲜方面嘅主菜系波士顿龙虾意大利云吞配马赛鱼汤,海鲜汤好浓郁,除咗龙虾意大利云吞之外,仲有北海道带子、法国蓝青口同马来西亚蚬,样样嘅海鲜都非常新鲜,都非常好食!
甜品都好夸张,有成三款咁多☺️ 柚子puff 配脆米,入面既柚子吉士酱酸酸地都几唔错;芝麻雪糕配芝麻蛋白饼,芝麻味好出好浓,钟意食芝麻嘅人一定好钟意呢款!朱古饼配埋brown 碎碎都好重朱古力味,唔会话太甜,都好好食。
总括嚟讲我觉得呢一个set呢嘅性价比都几高,不论你钟意食牛肉定系海鲜都做得好出色,同埋我好钟意佢款式好多而且好饱,$598位黎讲都真系值得一试☺️