2019-08-21
今日我地一家特登去上环无限极呢间利宝阁食饭~我地系要试呢个夜晚 2 小时任食放题 我地一行 4 人, 每人会有花胶响螺鸡汤 ( 好足料! ) + 原只鲍鱼花菇 +时令奄仔蟹奄仔蟹可以拣清蒸,鸡油花雕蒸同油盐焗。我地两个拣花雕蒸,两个拣油盐焗。个卖相好靓! 蟹底系有蒸蛋 蒸蛋吸晒花雕酒香 系咁一口接一口食, 跟住店员再推荐西班牙黑毛猪叉烧~ 我地试左D, 觉得个叉烧可以再肥D, 依家有D 瘦, AHHAH之后就开始叫唔同既前菜/小炒 有煎酿尖椒啦, 沙律海鲜卷 , 芝士年糕 ,芝士白花球 , 全部都系炸物 ! 超热气 ! 下 round 就变番做叫下烧味小食先~ 脆皮烧腩仔,皮脆肉嫩, 石岐烧乳鸽 烧得好香, 瑶池贵妃鸡肉好滑~~ 五香牛展, 猪脚姜,甜甜的不会太酸,猪脚好味~花雕醉虾,花雕味好香,虾爽口仲有宫保虾仁 🍤最后再试埋三个小炒主菜~~水煮牛肉 同水煮鱼都麻麻辣辣, 超正!! 香辣蒜香虾, 佐酒一流! 炸到脆卜卜, 好惹味呀!!试左劲多野, 但系都要留肚食甜品!! 我地点左左杨枝甘露_蛋白杏仁茶 , 蛋白杏仁茶好滑好香, 老爸好钟意, 至于我地既杨枝甘露都好足料!!!
之后就开始叫唔同既前菜/小炒
超热气 ! 下 round 就变番做叫下烧味小食先~
五香牛展, 猪脚姜,甜甜的不会太酸,猪脚好味~
花雕醉虾,花雕味好香,虾爽口
仲有宫保虾仁 🍤
试左劲多野, 但系都要留肚食甜品!! 我地点左左杨枝甘露_蛋白杏仁茶 , 蛋白杏仁茶好滑好香, 老爸好钟意, 至于我地既杨枝甘露都好足料!!! 系超满意嘅一餐~~~
超满意既一餐!!! 呢个价钱可以试到咁多野 超值!