餐厅: 美中·鴨子 (將軍澳中心)
资讯:

餐厅: 美中·鴨子 (將軍澳中心)
资讯:

2019-08-04 883 浏览
有朋友向我推荐美中·鸭子嘅烤北京填鸭,而自己本身都几中意食,咁岩系将军澳𠮶头做野就去朝下圣啦~😆夜晚7点左右去攞位,等左10分钟就有位👍🏻环境都几舒适,微微调暗左灯光,几柔和舒服~烤北京填鸭(半只)鸭肉味浓,肉质算细嫩,而鸭皮香而不腻,相信佢有去除鸭皮和鸭肉之间嘅皮下脂肪,值得一赞!用饼皮包裹住鸭肉、鸭皮、京葱、京酱,好味呀!不过食多几件就会饱,建议同多几个朋友分享~四川担担面睇落似好辣,但实际辣度唔高,汤底有浓浓嘅麻香,味道唔错~ 面身唔会煮得太腍,可惜嘅系配料唔多,只有少量肉碎,但一开动啲肉碎就会沉落碗底食唔到😭无锡灌汤小笼包小笼包皮几薄,夹起嘅时候要小心啲唔好整穿个皮,唔系就会流哂啲汤出来架啦🤭🤭 成只小笼包放入口,汤汁系口中一拥而出,感觉好幸福!!🥰🥰大汗孜然炸豆腐呢个豆腐炸得够干身,表皮有香浓嘅孜然味,内里豆腐又软滑,好好食!整体而言,环境舒适,食物质素又高,会再光顾!😊
夜晚7点左右去攞位,等左10分钟就有位👍🏻
环境都几舒适,微微调暗左灯光,几柔和舒服~

烤北京填鸭(半只)
不过食多几件就会饱,建议同多几个朋友分享~

无锡灌汤小笼包
成只小笼包放入口,汤汁系口中一拥而出,感觉好幸福!!🥰🥰

大汗孜然炸豆腐

整体而言,环境舒适,食物质素又高,会再光顾!😊
  • 烤北京填鸭