2024-11-29 138 浏览
放工仲要上course,落堂梗系要去松一松啦!!横掂响沙田,就过去丽豪酒店饮返杯!丽豪酒店楼下都有几间食肆,呢间串烧店之前响将军澳食过,质素都唔错!沙田舖仲更加大,一样有齐波枱、镖机仲有酒game玩~不过我得两条友,都系食同饮紧要啲!!坐低先叫两杯moctail……Cranberry Sangria :有cranberry, Orange juice同7-up,甜甜地有少少果汁味~几清新~仲大大杯,好解渴!!🥰😂Strawberry ginger lemonade :一入口就系ginger ale嘅辣味,好刺激!再嚟就饮到strawberry嘅香甜,佢仲有啲新鲜嘅strawberry肉,有咬口又有嘢饮,好味!嚟得串烧吧就梗系要食串烧!肉就一定要嗌上次食过嘅烧白鳝同埋盐烧鸡翼~烧得外脆内嫩好juicy,调味又啱啱好,配嘢饮一流!仲叫咗墨鱼丸同台湾肠~菜部有秋葵、脆肉瓜同鸡髀菇,全部都交咗少少牛油去烧所以好香亦都好juicy!串烧一定唔少得嘅就梗系烧茄子啦!佢个茄子烧得啱啱好,蒜蓉份量足够,好惹味!!我仲嗌咗个铁板黑椒牛舌心,估唔到佢非常软滑,加咗黑椒好惹味!!唔想全部食热气嘢~就嗌咗个清

唔想全部食热气嘢~就嗌咗个清酒煮蚬。份量都比想像中多,而且个清酒调味得好好,蚬亦都好饱满,啖啖肉!!

放工落嚟chill一chill~想食饱啲可以加个炒乌冬,三五知己,倾下偈~嗒返杯~人生一乐也!🥰
2024-11-26