餐厅: Mamma Mia 意粉屋
资讯:

2019-12-31 1423 浏览
之前经过呢间Mamma Mia几次都无食到,今次终于得偿所愿可以试到个千层面👧🏻✌🏻店铺的面积不大,一进门已经见到晒,大约有四、五张二人枱同个开放式厨房这反而令到厨房的香气更易传到我地嘅嗅觉中,好期待~.千层面上面经过烤焗的水牛芝士食落烟烟韧韧外层的微焦更增口感的丰富再配埋以蕃茄薯蓉做的底汁,两者十分搭配😋而上面夹住肉酱的千层面亦焗到恰到好处,面条不会好干身肉酱的味道也不会盖过芝士蕃茄的原味道每样食材都互相发挥作用,一个字形容「正呀」🥳.蚬肉意粉系即叫即炒,一送上黎个时已经闻到好大阵蒜味食落蒜味略为重口味,但正正岩晒我地呢D「蒜魔」🤣意粉炒到软硬适中,而且唔会好干身每啖都好似被蒜粒同蚬肉包围住咁🥰
这反而令到厨房的香气更易传到我地嘅嗅觉中,好期待~
蕃茄肉酱千层面

千层面上面经过烤焗的水牛芝士食落烟烟韧韧
外层的微焦更增口感的丰富
再配埋以蕃茄薯蓉做的底汁,两者十分搭配😋
而上面夹住肉酱的千层面亦焗到恰到好处,面条不会好干身
肉酱的味道也不会盖过芝士蕃茄的原味道
每样食材都互相发挥作用,一个字形容「正呀」🥳
香蒜蚬肉意粉
蚬肉意粉系即叫即炒,一送上黎个时已经闻到好大阵蒜味
食落蒜味略为重口味,但正正岩晒我地呢D「蒜魔」🤣
意粉炒到软硬适中,而且唔会好干身
每啖都好似被蒜粒同蚬肉包围住咁🥰
午餐