2013-05-10
由于我公司要请一班大客食饭、所以我即刻举手题议去我之前去过一次又赞不绝口既(田舍家)!今次我超醒呀、有影相、可以比我冇份去既老公恨下😏今次一行十人、所以我Book 咗间房!系「180」度海景房呀😱靓到呀....估唔到白天既香港都一样咁靓㖞😱😱😱都系讲返啲嘢食先😉第一度菜:系前菜、细细碟、冇唛特别!跟住就劲啦、有刺身并盘@@新鲜到呢、由其系uni !简直系yummy 👅再嚟有铁板带子、只只都有成只手掌咁大、又弹牙、好好食!跟住呢就系鐡板银雪鱼。出面好多铁板都只系煎香件鱼就算、但呢度就有汁同镬仔咁上、好特别!接住就系日本鲍鱼、味道够鲜、同样弹牙!再嚟就有日本龙虾、(由于我哋公司倾既主题有少少部份同蜘蛛有关、所以我哋要求师傅可否其中一款菜式同我哋主题有少少关系、师傅话只可尽力而为!)但点谂都谂唔到师傅竟然将只龙虾化身成为只蜘蛛咁上比我啲客人食!服务、创意同心思简直系一百分!当然我老板仲开心啦!😘接著就有小小菜比我哋清下肠胃先、之后「登登登登」主角A5和牛嚟啦!入口既溶、牛肉既牛香香到直接落肚😳太满足了😍😍😍😍最后有少少炒饭同miso soup 添!甜品就更系有日本蜜瓜啦👅👅👅成餐饭老板同我班
成餐饭老板同我班大客都有赞无弹!而单生意亦都系一个咁靓既环境下顺利完成!总之就老板多谢既我推介、而我又多谢田舍家啦!(由其系整只蜘蛛龙虾既𠮶位铁板师傅)🙏🙏🙏