2023-12-20
我每年差唔多到生日都会一定食下啲贵少少豪少少嘅好西!🤩今次就去左食tst嘅中菜🥰🧡🐮脆皮和牛配香橙柚子酱 $288呢个其实系吉列和牛~和牛味超重🤩然后脆皮薄薄地又系酥脆到有声😍建议热辣辣食,因为冻左会重左少少油腻感,同埋加左柚子酱食会Fresh啲!❤️爵士汤 $228见佢个盅细细个咁,原来入面个汤都几多又多料!成个汤好似有啲番茄味嘅龙虾海鲜汤,完全唔漏,又会甜甜地咁~然后入面仲有螺头同超级大块嘅靓花胶!分分钟大过我块面嘅花胶见过未?!😍 食花胶都食到饱饱哋😆💛🐟流沙黄金银鳕鱼 $358其实系炸咸蛋黄银鳕鱼柳~咬落去又系外皮卜卜脆,然后入面啲鱼肉都系好鲜嫩🤩 咸蛋黄味超级够!而且呢碟份量有啲多,建议多啲人share食!🥘花胶麻婆豆腐 $188个味道同平时茶餐厅叫𩠌食饭嘅麻婆豆腐味有啲唔同,我个人认为呢个比较偏向我喺英国食中菜𠮶种麻婆豆腐味,唔会太辣~ 然后啲肉粒好似用左牛肉粒咁~最后佢将花胶切成条加埋落去!我本身以为唔会match,原来都ok㖞!因为佢将花胶条炒到好弹牙,一啲都冇稔身花胶嘅饱滞感~🍚龙虾膏海胆炒饭 $188个炒饭炒得好干身同埋炒到金黄色~食落会食得出用左美极去炒😂虽然唔系好
🧡🐮脆皮和牛配香橙柚子酱 $288
❤️爵士汤 $228
💛🐟流沙黄金银鳕鱼 $358
🥘花胶麻婆豆腐 $188
🍚龙虾膏海胆炒饭 $188
个炒饭炒得好干身同埋炒到金黄色~食落会食得出用左美极去炒😂虽然唔系好食到虾膏,但系会食到粒粒嘅龙虾肉同蟹籽~上面更加有新鲜嘅海胆,成件事一啲都唔腥~
🍈蜜瓜甘露 $78
第一次食呢个味嘅糖水~类似杨枝甘露不过系蜜瓜奶味~ 啲西米露系绿色嘅,有啲似珍多冰/三色冰入面啲条条嘅质感~然后入边都同杨枝甘露一样,会有柚子肉咁~ 觉得味道都唔错!
🎲Gambling coins $128
调酒师同我哋讲呢个系用咗sidecar嘅整法,不过好特别嘅系佢用左人参同白兰地~钟意饮参茶嘅我觉得都几好饮,因为好重人参味😍
🫧Bubble Colada $128
呢杯系黎紧将会出嘅cocktail~ 用左hawaii freeze 同埋用左铁观音气泡茶嘅冰黎调嘅~而蓝绿色嘅颜色系黎自入面嘅蓝柑橘,超易入口同埋真系重茶味,劲适合茶控🥰
Overall每道菜都好出色好特别😍完全唔系一般中菜嘅level~真系好高质,啱晒我呢啲生日宝宝黎庆祝生日🥰