2020-06-11
又新街附近其实真系好多好嘢食,咪类型的嘢都有,连手卷寿司饭呢类的日式食品都有。 入到黎元朗真系唔怕肚饿,就怕有无咁大个胃食得哂咋😝望住樱咁丰富的寿司餐牌,一板又一板的海胆真系流哂口水,但小妹都系长期粮尾,叫啲十几廿蚊的算喇。无错,而家呢个世代,十几廿蚊都有手卷? 系呀,只系十几蚊都食到手卷架😍叫左个蟹柳手卷同辣汁三文鱼手卷外卖,睇返包装先,2个手卷都独立有紫菜,然后包装胶包到啲料,无话飞哂出黎,包装企理。👍蟹柳手卷入面有2条蟹柳,真系超抵食,条蟹柳系可以撕开一条条肉𠮶只,唔系成旧鱼肉咁𠮶种,十几蚊净系2做条高质蟹柳,条数已经喺返度,仲有蟹柳够大条,基本上食到尾都仲有可以食到。另外系辣汁三文鱼手卷,本人就好喜欢呢个,因为有时食得多普通三文鱼,觉得斋斋地的话,食辣汁三文鱼就正喇,肥辣汁调左味,无咁腥之余又再嘢味啲。呢个手卷的辣汁调得刚好,辣味无拎走鱼的鲜味,当中亦食到甜的味道,而鱼肉亦都保留到相当弹牙的口感。 同鱼肉的份量相当多,可以食到尾都仲有,无话堆哂喺头𠮶度,食哂啲肉就食白饭咁。食呢种切将鱼肉碎类的手卷要好小心,普通的女仔话者男仔,我谂个口都未必大到可以一啖食哂手卷的上半部,咁变左一
食呢种切将鱼肉碎类的手卷要好小心,普通的女仔话者男仔,我谂个口都未必大到可以一啖食哂手卷的上半部,咁变左一啖咬落去,啲肉就喺另一边咇出黎🤔 或者唔觉意跌左落地😭 ,所以餐厅可以考虑,将肉放平均少少,令每啖的饭同肉口感都平衡啲。