2020-06-15 534 浏览
已经系第四次光顾,之前几次都系21:30后特价时段黎食,所以都试过一次遇上鸭血/豆腐无得添加嘅情况(店经理解释话因为未够入味所以无得添加,最后费事我地唔开心,所系勉为其难咁帮我地添加左一次,但完全唔够候)所以今次决定唔再等特价时段;由于系星期五晚食,19:00拎飞,二人枱等16张,最后接近21:00入座我地拣左招牌嘅励志锅·台式麻辣锅由于食食下先记起要影相,所以未必影得好好今次非特价时段无再遇上鸭血豆腐无得加;不过由于人手不足、全场爆满,所以都系要主动告知店员先会加比你肉类本来想试羊,可惜近两次黎都话无最后都系点左一猪一牛肉类质素好,但份量多多少少更好以呢个份量黎讲会略嫌有d贵得几块,食唔够喉原本点左一份虾滑,都预左系机打,所以唔够起胶突然忽发其想其实可以再自己搞搞佢打到佢起胶🤣🤣老公觉得唔会work,不过最后都留返半份比我玩下最后系成功打到佢起胶嘅,即刻变得好食左👏🏻👏🏻😋😋所以老公再点左份墨鱼滑比我玩不过墨鱼滑我估因为佢爆多蟹子嘅关系,所以味道偏甜,我地唔太岩食,最后都无食哂最后要推介嘅系大红袍珍珠奶茶无谂过餐厅饮品都可以饮到饮品专门店嘅质素同味道👍🏻珍珠比起平时嘅细粒d,我觉得好

我地拣左招牌嘅励志锅·台式麻辣锅
由于食食下先记起要影相,所以未必影得好好

励志锅·台式麻辣锅

今次非特价时段无再遇上鸭血豆腐无得加;

肉类本来想试羊,可惜近两次黎都话无
最后都系点左一猪一牛
肉类质素好,但份量多多少少更好
以呢个份量黎讲会略嫌有d贵
得几块,食唔够喉

伊比利亚黑猪肉

美国特上级牛肩胛

原本点左一份虾滑,都预左系机打,所以唔够起胶
突然忽发其想其实可以再自己搞搞佢打到佢起胶🤣🤣
老公觉得唔会work,不过最后都留返半份比我玩下
最后系成功打到佢起胶嘅,即刻变得好食左👏🏻👏🏻😋😋
所以老公再点左份墨鱼滑比我玩

手工蟹子墨鱼滑

最后要推介嘅系大红袍珍珠奶茶
大红袍珍珠奶茶
无谂过餐厅饮品都可以饮到饮品专门店嘅质素同味道👍🏻珍珠比起平时嘅细粒d,我觉得好好咬!

后记:
店舖拎飞系扫QR code登记,建议会再食嘅忠粉们可以影低门口前台个QR code

个人觉得特价/非特价时段价钱唔争几多,而且非特价有机会无鸭血豆腐加,变相仲唔抵;

另外埋单时会送上乳酸冰沙同梅子茶冻,但4次光顾之中得一次系店员主动比、有2次无比;今次系我主动催先上😂😂
梅子茶冻系几清香,唔会好酸,食到茶味👍🏻
大家想食嘅埋单时记得要留意唔好急急脚走左喇😛

2020-06-12
等候时间
120 分钟 (堂食)
励志锅·台式麻辣锅
伊比利亚黑猪肉