2023-04-22
本身对任食火锅唔会有太大期望,但犇殿令我彻底改变呢个睇法。自取食物选择多,除咗丸类,单系蔬菜都有唔少款式。小食好吸晴,有现烤台湾香肠,炸芋头丸等炸物,最惊喜有炸鲜奶,好好味😋 我拣左最贵嘅餐$388一位任食,台湾美食类有11款小食,比第二贵套餐多咗炸鱼皮。肉类方面共有9款,多两款包括澳洲M9和牛及美国极佳牛肩胛肉。海鲜类方面共有7款,多了海斑片及墨鱼滑。呢个餐比起其他餐最特别之处,就系奉送神仙牛肉及东港海鲜盘一客,但质素一点都唔马虎!神仙牛肉相比起澳洲M9和牛,少了一点油腻感但肉味香浓,个人比较喜欢,可惜只得一碟,贵精不贵多。至于澳洲M9和牛,性价比高,唔会话头一碟好靓,往后比嘅肉好明显差。海鲜类也很不错,东港海鲜盘几新鲜。食咗咁多肉,紧系要食我最爱嘅Haagen Dazs雪糕做结尾啦!美中不足系药膳红烧牛骨锅同麻辣汤底都偏咸,而后者没有麻的感觉。由于牛肉质素同有好多小食选择,我会心思思想再食过呢😋