2021-09-08
数一数💅🏻原来都有成两年无返过鄕下🤨 行Donki行到思乡病发作, 就落左去basement食呢间出名吉列牛嘅🇯🇵过江龙✨🐮京都胜牛三味套餐钟意食牛嘅朋友记住唔好错过呢个可以一次过试哂菲力牛/翼板牛/酱味薄牛嘅set呀😉 配搭自家制粉浆炸一分钟, 啲牛炸出嚟表面金黄酥脆肉质鲜嫩✨菲力牛最啱无牙嘅人🙆🏻♂️另外两款就要𡁻多几吓. 跟set仲有几款酱汁, 个人觉得椒盐同鲣鱼汁同啲肉最match✨🐷鲜嫩脆炸猪柳伴鳗鱼套餐炸猪柳比牛更厚身同外层更松脆, 但咬落感觉无牛咁嫩.不过配埋猪扒酱汁同埋俾你自己边食边磨嘅芝麻, 味道都唔错✨炸鳗鱼就真系几特别, 外脆内嫩无令我失望✨相信好多人平时食吉列鱼柳入面都唔会系鳗鱼😉食完炸嘢要食返啲甜品冷静一下🧊 其中一个set加左麻糬雪糕糯米糍 🍨同埋白桃蒟蒻冰茶🍹个人推介雪糕糯米糍✨另外留意返呢度跟set嘅面豉汤, 椰菜丝沙律同白饭系可以无限refill, 唔够饱嘅朋友可以再嗌✨不过用餐时间只有90分钟, set嘅炸物份量都几多, 唔使refill都饱☺️
🐮京都胜牛三味套餐
🐷鲜嫩脆炸猪柳伴鳗鱼套餐