2024-01-24
见到网上好多人介绍佢地以新鲜同优质嘅食材做出各种美味𩠌菜,而且又注重食物嘅质素同口味,所以同男朋友特登嚟试。👀避风塘濑尿虾,这道菜以新鲜嘅濑尿虾为主料,经过独特嘅烹饪方法,虾肉鲜嫩多汁,口感丰富。👅当红炸子鸡,以鲜嫩嘅鸡肉为主,炸至金黄酥脆,外酥内嫩。🫦海鲜杂菜煲,展现左餐厅对食材嘅精心挑选,结合左新鲜嘅海鲜同蔬菜,口感鲜美,营养丰富。🧠清蒸肉饼,以细嫩嘅肉饼为主料,搭配清淡嘅调味料,保留左食材嘅原汁原味👅今次食极品花胶公,真系一次难忘嘅味觉体验🍽️。佢哋嘅花胶质感爽口🍀,同传统中医讲嘅补身效果一脉相承,吃落去既有韧性又不失弹牙,口感完美无瑕。花胶入口即溶,清淡嘅海洋味令人一试难忘🐟,配合嘅酱汁滋味浓郁,却又不会抢咗花胶嘅锋头;真系好到舔碟都唔够。👅佢哋将花胶烹调得恰到好处,调味既突出海味,又保留咗花胶原有嘅馨香🌊。蔬菜嘅部分,绿色嘅西兰花爽脆新鲜🥦,加埋花胶一齐食,唔单止营养价值高,味道层次亦因为咁而更丰富。食物呈现上,颜色对比鲜明,令人赏心悦目。每一啖嚼落去,都感受到材料嘅新鲜同匠心精神。而且份量慷慨,绝对满足到爱吃又追求高质素嘅食客👍。喺众多精致嘅中菜之中,这款花胶公绝对可算系高档
当红炸子鸡,以鲜嫩嘅鸡肉为主,炸至金黄酥脆,外酥内嫩。🫦
今次食极品花胶公,真系一次难忘嘅味觉体验🍽️。佢哋嘅花胶质感爽口🍀,同传统中医讲嘅补身效果一脉相承,吃落去既有韧性又不失弹牙,口感完美无瑕。花胶入口即溶,清淡嘅海洋味令人一试难忘🐟,配合嘅酱汁滋味浓郁,却又不会抢咗花胶嘅锋头;真系好到舔碟都唔够。👅佢哋将花胶烹调得恰到好处,调味既突出海味,又保留咗花胶原有嘅馨香🌊。蔬菜嘅部分,绿色嘅西兰花爽脆新鲜🥦,加埋花胶一齐食,唔单止营养价值高,味道层次亦因为咁而更丰富。食物呈现上,颜色对比鲜明,令人赏心悦目。每一啖嚼落去,都感受到材料嘅新鲜同匠心精神。而且份量慷慨,绝对满足到爱吃又追求高质素嘅食客👍。喺众多精致嘅中菜之中,这款花胶公绝对可算系高档珍品,而家我都明白点解会有咁多人赞不绝口。这种用心制作的佳肴,无论系特殊场合或者想好好犒赏自己嘅时候,都非常合适🎉。甚至令我有种立刻想再订一盘嘅冲动!下次再黎,我一定还会再点这道菜,并且向朋友推荐,来这里就绝对唔可以错过呢个美食👌。
这家餐厅以独特嘅𩠌菜同优质嘅食材,令我哋食得好满足!推介大家试吓!🙏🏻