2020-12-13
<限聚令下既高质圣誔午餐>🎊喺 tst既 brick lane gallery环境舒服 有半 bar半西餐既感觉 有西餐有酒饮 好啱两个或几个朋友一齐食, 但因为6pm前不能堂食 (多谢政府秘心高质既安排) 所以好多餐厅都安排圣誔午餐 而 brick lane就系其中一间 .套餐包括田园沙律🥗 d 沙律菜一睇就知新鲜 油色够靓 上面铺满健康有口感既藜麦 仲有新鲜车厘茄 🍅洋葱 紫椰菜等等 再加上油菜汁 好香 仲有香咸既 ham 捞埋生菜食好味 🐷 soup of the day🍲就系牛肉菜汤 牛肉有 d 煎番过好有口感 仲有 萝卜洋葱 蕃茄 口感丰富 最正系佢有个焗蕃茄包🍅蕃茄系辣蕃茄 香脆得黎又有辣蕃茄香 好味🍞 再加 coffee or tea价钱就睇下 main dish点 d乜野 😃🍺old speckled hen系英国进口 beer口感青爽泡比较多 够厚度 啱衬蛋 白肉等食物😃🍺 belhaven既scotish stout泡比较薄 黑啤味偏啖 比较香 个人觉得衬红白肉都 ok 😃🍴顶级牛柳配香煎鹅肝 288 蚊🐂牛柳好软熟 又唔会过淋 劲 juicy煮
<限聚令下既高质圣誔午餐>🎊
🍴顶级牛柳配香煎鹅肝 288 蚊🐂
牛柳好软熟 又唔会过淋 劲 juicy煮成 medium好香牛肉味 鹅肝够肥美 煎得啱啱好 连埋牛柳一齐食冇得输 😍仲有焗过既萝卜茄子黄椒 仲有甜蕃薯🍠 配菜 都整得好有心机 而佢个酱汁有 d似烧汁 同配菜同牛肉都好 match推介👍🏻
🍴焗2 分1 龙虾班尼迪蛋 🥚🦞198 蚊
龙虾大只 好多虾膏有 d 芝士一齐焗够哂香🧀 用新鲜菜同鲜橙🍊 egg benedict用左软熟既包做垫底 上面铺既蛋 焗得刚好 一整开蛋白 好多蛋皇漏出黎🥚仲有香浓既芝士同鱼子 鱼子偏咸既酱汁同 benedict好 match好食 👍🏻
#西餐 #啤酒 #龙虾 #班尼迪蛋 #芝士 #沙律 #牛肉汤 #牛柳 #鹅肝
Score 平均分< 8.3/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#bricklanegallery
Brick Lane Gallery
尖沙咀棉登径17 至23号地下
~~~~~~~~~~~~