2024-10-23
又到大闸蟹季节啦!准备好拆蟹未呢?今次我就同朋友去左尖沙咀嘅「蚝埕」,因为佢哋推出季节限定嘅半放题「美黄金蟹粉大闸蟹宴 × 120分钟无限量牡蛎」,有大闸蟹又有得任食生蚝,无理由唔试!佢哋所用嘅都系高质嘅食材,今次大闸蟹宴有花雕大闸蟹、清蒸大闸蟹、炭烧大闸蟹、海鲜拼盘、鹅肝、鹿儿岛A5黑毛和牛及任食日本牡蛎,宜家推广期内仲有85折‼️‼️🌟 花雕熟醉大闸蟹海鲜拼盘2人份嘅拼盘有原只花雕大闸蟹、花螺、大海虾、生蚝🦪,充满花雕香,入哂味!大闸蟹够大只又多膏,头盘已经够哂正!🌟 大闸蟹脚甲罗烧配多士大闸蟹版本嘅甲罗烧,有齐蟹膏、蟹脚肉、蟹籽,烧完后拌匀再伴上香脆多士上,充满大闸蟹嘅鲜味,蟹味浓郁!🌟 蟹瀑布红酒鹅肝迷你丼红酒鹅肝配上蟹粉简直一绝!蟹膏蟹黄蟹肉整成嘅蟹粉,倒入丼饭中完全被覆盖住,每一啖都充满香浓嘅蟹汁,震撼味蕾!仲要加埋红酒鹅肝,香浓而不腻,成个丼饭食清呀!🌟 厨师发板炭烧串烧拼盘即席现烧嘅串烧,包括粟米、猪肉串、鸡颈肉、德岛县阿波尾手羽先,烧得香口美味!🌟 清蒸大闸蟹 | 炭烧大闸蟹大闸蟹热辣辣上枱,每只都爆膏鲜甜,清蒸大闸蟹原汁原味,而炭烧大闸蟹多左一份炭香,食落同样美味!🌟
🌟 花雕熟醉大闸蟹海鲜拼盘
🌟 大闸蟹脚甲罗烧配多士
🌟 蟹瀑布红酒鹅肝迷你丼
🌟 厨师发板炭烧串烧拼盘
🌟 清蒸大闸蟹 | 炭烧大闸蟹
🌟 鹿儿岛A5黑毛和牛|杂菜盛盒
涮涮锅一定配埋杂菜,先放锅里再涮牛肉,可以吸收埋牛嘅精华!鹿儿岛 A5黑毛和牛布满雪花纹理,睇落非常高质,入口充满牛香,肉质鲜嫩,六大片非常满足!
🌟 日本牡蛎
牡蛎新鲜肥美,蚝味浓郁,加上萝卜蓉和香葱,
喜欢食蚝嘅仲可以无限追加添架!
呢个大闸蟹套餐可以任饮清酒、啤酒、姜茶及汽水,我就梗系饮杯姜茶驱寒暖胃!