2019-05-07 194 浏览
今日难得表姐黎香港,想试下高品质日本寿司,因为国内真系难以食到高质而安全既正式日本寿司最近香港都开始流行站食餐厅,企喺度食,特别有风味入到去可以见到师傅点样去制作料理,透明度极高,呢样野带比食客非常高既安心感台面上有豉油同埋山葵,而且有茶叶,客人可以依自己口味泡制酱油、冲茶饮首先嚟嘅系呢两旧又肥又好味嘅三文鱼寿司,师傅整寿司嘅手势唔错,寿司夹起嘅时候,啲饭唔会散晒出嚟另外重有帆立贝同埋油甘鱼寿司,要赞下佢地既油甘鱼,唔会好腥明太子帆立贝沙律寿司同赤贝寿司味道都一流,值得一试你够三文鱼子寿司真系够晒惊喜,啲三文鱼子多到跌晒落只碟度,影相同味道都一流最后,我地叫左个本鲔寿司盛合,包括有大、中拖罗、赤身、辣吞拿鱼同葱拖罗手卷,成个盛合既鱼都又肥又多汁,如果银包许可,真系想食多一个!
最近香港都开始流行站食餐厅,企喺度食,特别有风味
另外重有帆立贝同埋油甘鱼寿司,要赞下佢地既油甘鱼,唔会好腥
明太子帆立贝沙律寿司同赤贝寿司味道都一流,值得一试
2019-02-12