2021-07-24
我觉得用隐世居酒屋来形容平成就最啱,如果唔系朋友带路,根本唔会知有一间咁正嘅居酒屋🤩🤩由门口到店内装修都非常有日本嘅味道,墙上亦都贴满各种清酒的贴纸,好有味道的小店👍🏻呢度有各式各样,唔同价钱的清酒任君选择。不过我对清酒唔算太有认识,就唔班门弄斧介绍,我都系交由朋友负责拣酒点菜。🎈华味鸟汁烧鸡肉脆骨棒 $80呢个系我食过最好味嘅鸡肉脆骨棒,我觉得个汁加咗唔少分😋😋 个华味鸟汁咸咸甜甜,加埋生鸡蛋黄,令到成个汁更加杰身👍🏻👍🏻😋😋🎈盐烧提子烧五花腩卷 $110朋友点菜既时候净系讲咗句烧五花腩卷,我根本唔知入边有提子。结果我一咬落去就爆汁🙈🙈🙈呢个组合好有新鲜感,两者其实都几夹👍🏻🎈烧野菌三重芝士蛋饼 $110简单嘅组合,但系食到食材应有嘅味道。芝士份量好足,所以好芝味😋😋🎈海量葱温泉蛋炙烧左口鱼裙边稻庭乌冬 $180第一次食左口鱼裙边,口感原来好滑😋乌冬爽口弹牙,清甜嘅汤底,加埋大量嘅葱,一路食一路赞朋友冇拣错🙈🙈
🎈华味鸟汁烧鸡肉脆骨棒 $80
🎈盐烧提子烧五花腩卷 $110
🎈烧野菌三重芝士蛋饼 $110
🎈海量葱温泉蛋炙烧左口鱼裙边稻庭乌冬 $180
第一次食左口鱼裙边,口感原来好滑😋