2024-12-03
尖沙咀可谓多国菜嘅集中地😛男朋友今次发现咗间新开嘅越式Cafe同我去食~环境装修几靓,以白色为主调店内用咗越南特色挂画、草帽同摆设点缀📷影相打卡都几靓🥰我哋嗌左碗生牛肉河、越式五花腩肉燥法包、喜马拉亚越式朱古力蛋糕🍹蛋椰可可、喜马拉亚粉盐忌廉咖啡牛肉河汤头浓郁,饮得出系冇味精嘅出品🥰饮哂个汤底都冇问题👍 河粉软硬适中而生牛肉都几大块鲜嫰滑溜。越式五花腩肉燥法包,包身焗到脆卜卜而五花肉燥颇香口惹味配肝酱同微酸嘅萝卜、青瓜、酸菜同芫茜食落唔会觉得好腻😋喜马拉亚越式朱古力蛋糕同Brownie有异曲同工之妙😆一样咁浓郁,香浓朱古力味配埋绵滑又微微咸嘅cream口感一流👍👍蛋椰可可😍香港相对少见嘅饮品🍸浓郁可可朱古力上面舖满一层厚厚绵滑口感嘅黄色奶泡。饮落有微微蛋香同椰香又不失可可味,几口味~喜马拉亚粉盐忌廉咖啡,有啲似奶盖遇上咖啡🤤面层系带有咸咸地嘅忌廉奶油饮落口感顺滑而且又唔会冚咗咖啡嘅味道,几唔错。 虽然Menu唔算话超多选择但品种还是多唔少选择的,整体一个小悠闲感又几好味。btw 店内嘅越南咖啡豆香很不错一路食仲一路闻到店内有阵阵啡香🥰🥰
男朋友今次发现咗间新开嘅越式Cafe同我去食~
🍹蛋椰可可、喜马拉亚粉盐忌廉咖啡